Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) fidesz (1) Fidesz (21) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) Összefogás (1) összefogás (2) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Így ér véget a "baloldal" "dicsősége"

2014.04.09. 08:07 Kürtösch

Az előző indulatirományom után úgy terveztem, hogy bepótolom a választások előttre szánt négyévértékelő posztomat (posztjaimat?), és immáron a választási eredmények tükrében értékelem ki az egyes politikai pártok és mozgalmak elmúlt négy évét. Erre beesik egy Schiffer-interjú Kálmán Olga műsorából, és borítja a rendet.

2014-04-09- 7-55-24.png

Figyelmeztető jel volt, hogy Török Gábor a facebookon annyival jellemezte a műsorvezető viselkedését, hogy "mélypont", de arra ami ebben az interjúban történik nehéz felkészülni. Már csak azért is, mert benne van mindannak az esszenciája, hogy miért képtelen az úgynevezett "baloldal" (de inkább csak nevezzük őket ballibeknek, a baloldalra nézve sértő őket másképp hívni) értelmes választási eredményt elérni, miért liheg a nyakában a Jobbik, és miért voltak rettenetesen messze attól, hogy majd ők most leváltják Viktort.

Már az interjú felvezetése is csodálatos, ahogy az ATV úgy tudósít a német megszállási emlékműtől, mintha kitört volna a forradalom (vagy legalábbis a tévészékházat ostromolná a felbőszített tömeg, csak most ballib oldalról). De a lényeg csak onnan kezdődik, amikor Schiffert elkezdi kérdezni Kálmán Olga, hogy mit szól ehhez az egészhez.

Schiffert ugyanis nem hozza kellő lázba az egész emlékművesdi, és ezt a műsorvezető képtelen felfogni és elfogadni. Pedig Schiffernek igaza van: az MSZP és társulata látványosan képtelen tanulni a saját hibáiból. Egy méretes választási zakó után, még csak fél percre sem esnek gondolkodóba, hogy vajon mik lehetnek a kudarc okai. Nem, inkább pótcselekvésből egy teljesen marginális és szimbolikus hülyeségen pattognak, mintha ez lenne az ország legégetőbb problémája. Mellesleg megjegyzem, hogy a Fidesz ezzel szerintem tudatosan provokálja az MSZP-t (meg a többi "szövetségesét"), tudja, hogy erre a választóközönség egyáltalán nem kíváncsi, és hülyét csinálnak magukból (ergo a Fidesz még mindig az orránál fogva tudja vezetni az ellenzéket).

Szó se róla, az emlékmű terve engem is felháborít, mint szerintem minden jó érzésű magyar állampolgárt (meg nem magyart is). De az abszolút igaz - ahogy Schiffer is kifejti, de KO látványosan képtelen felfogni -, hogy az úgynevezett ellenzéknek sokkal inkább kellett volna a kampány során (meg úgy szerintem az egész politizálása alatt) olyan problémákkal foglalkoznia mint a munkahelyteremtés, a szociális problémák, vagy ha a Jobbik megerősödésének okát keressük a vidéki "cigánykérdés". A dolgot csak tovább "édesíti", hogy Schiffer maga is holokauszt-túlélők leszármazottja, és a műsorvezető simán beletapos politikai tőkekovácsolás céljából az ő egyik (valószínűleg) legnagyobb személyes tragédiájába (valahogy meg tudok bízni Schifferben, hogy a holokauszt-kérdést érintettként jobban a helyén tudja kezelni, mint az állandóan fasisztázó rettegők, fullriszpekt neki, hogy nem borítja rá az asztalt KO-ra). Pontosan úgy, ahogy az egész balliberális média és párttömörülés kezeli kurvára felelőtlenül az egész szélsőjobboldali/fasiszta/náci témát. Mert ugye aki ilyen elsődleges kérdésekben nem úgy gondolkodik, mint ők, az csakis fasiszta nácibérenc hitlerjugend lehet. Végtelenül egysíkú és ostoba gondolkodás ez.

A másik az, hogy jellemző erre a politikai ideológiára, hogy az egész kérdés megint csak a holokausztra lett kihegyezve, holott a német megszállás kérdése azért ennél egy valamivel szélesebb téma (persze, a holokauszt tényleg az egyik legnagyobb tragédiája a '44-es eseményeknek, de azért történt itt azon kívül egy s más is).

Szóval ha valaki kíváncsi arra, hogy miért bukott meg ellenzékből is az MSZP-féle pártszövetség és úgy az egész világnézetük, annak abszolút ajánlom ezt az interjút megtekintésére és utána egy kis belső kiértékelésre. Ha netán az érintett pártok és gondolkóik is így tennének (nem fognak), akkor talán rájönnek, hogy nem azért nem sikerült a kormányváltás, mert a nép hülye.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr455994584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Rustical 2014.04.09. 10:58:59

Magyarázzátok már el nekem, hogy miért felháborító ez az emlékmű, mert nem értem.
Igaz, hogy jobban teszik nekem is az "erősebb kutya b@aszik" koncepció, amit pont ma tett közkinccsé Földes kolléga, de mi baj van Gábriellel, meg a birodalmi sassal?

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:09:25

"Kormányülésen vitatták meg az emlékmű sorsát, és az indoklás szerint a körülmények, az előkészületek nem megfelelőek. A másik indoklás pedig úgy hangzott el, hogy „az emlékmű felállítása az április 6-ai parlamenti választás előtt megosztó"."

Tessék mondani ? Választás után MÁR NEM MEGOSZTÓ ??

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 11:11:43

@Mr. Rustical:
"Magyarázzátok már el nekem, hogy miért felháborító ez az emlékmű, mert nem értem.
Igaz, hogy jobban teszik nekem is az "erősebb kutya b@aszik" koncepció, amit pont ma tett közkinccsé Földes kolléga, de mi baj van Gábriellel, meg a birodalmi sassal? "

Elmagyarázom roviden bazmeg :
Az a baj , hogy nincs ott a sas mellett egy TURUL is...
Legalább egy Szarka-méretu , merthogy a lopás a zsidóktól volt a fo ideológiájuk a magyar náciknak !

rockjano 2014.04.09. 11:17:41

ÁLLJUNK MEG EGY KICSIT

1. az hogy a kormány emlékművet állít az rendben van

2. az hogy ezt a neoklasszicista giccset akarja odarakni az nincs rendben de mondjuk ez véleményes

3. az hogy a kormány a mazsihisz véleményét abszolút nem veszi figyelembe az kurvára nincsen jól

4. az hogy megígéri egy levélben aláírva hogy a választások után TÁRGYALNAK róla majd húsvétot követően és erre másnap elkezdi építeni az a legnagyobb mértékű gőgös suttyó parasztsága ovi részéről. ILYEN NINCS!!!!

5. Az hogy az ellenzék tiltakozik az teljesen érthető

6. az hogy ez választási időszakban van az tény de nem ők kezdtek építkezni hanem a kormány és ők is választási harcban vannak. Az ellenzék akkor is itt lenne ha nem lenne kampány.

7. abban hogy nem ez az ország legfontosabb problémája Schiffernek igaza van, de attól még maximálisan felháborító és ugye azért tudjuk hogy ő is sütögeti a maga pecsenyéjét…

Itt nincsenek szimpla igazságok…

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 11:23:07

@Mr. Rustical:

Az emléklmű nem felháborító, csak szimplán nevetséges, mert szánalmasan hazug. Ugyanígy nevetséges Kálmán Olga hisztizése.

Balt 2014.04.09. 11:36:45

OK, fiúk (és tökös lányok), ezzel máris átlépett rajtatok a Jobbik vasárnap óta. ( mandiner.hu/cikk/20140408_rajcsanyi_gellert_felkeszul_jobbikorszag ) De toljátok még, hátha az LMP is átlép - aminek amúgy a magam részéről voltaképpen örülnék, pedig nagyon nem tetszik az atomenergia-ellenes méregzöldségük meg Cohn-Bendit-Lunatschek stb.

Balt 2014.04.09. 11:38:16

@maxval a gondolkodó birca: Abban mi a hazugság, hogy '44. márc. 19-én megszállt minket a (z amúgy szövetséges) náci III. Birodalom? Ténykérdés, az emlékmű pedig ezt ábrázolja, minden folyományával.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 11:39:36

@Balt:

A hazugság az, hogy a deportálás a magyar államtól független volt.

Balt 2014.04.09. 11:40:26

Ja, Schiffert pedig igenis szeretném valami humán minisztérium élén látni (idővel)! Maximális respect neki a mértéktartásáért és hogy állta a személyeskedésbe hajló vagdalkozást birkatürelemmel!

Balt 2014.04.09. 11:43:34

@maxval a gondolkodó birca: Ezt hol ábrázolja az emlékmű? De akár a kutyás másik? (Ami egyébként tényleg jó poén.) :) Kár, hogy nem tiltakoznak ellene a zantifasiszták. :)) (Mert halálosan pontos és plasztikus a gondolat megfogalmazása, ami egyébként kb. ugyanaz, mint a hivatalos.)

Balt 2014.04.09. 11:48:57

@maxval a gondolkodó birca: Igazad van, pontosítanom kell magamat:
"Ténykérdés, az emlékmű pedig ezt ábrázolja, minden folyományával."

Lehet, hogy a szándék ez volt, de NEM ábrázolja, legfeljebb sejteti, megleghet, cinikus az "áldozatok emlékművének" "eladni", de attól még ténykérdés: a megszállás 70. évfordulója volt a minap. (Amúgy csodálom, hogy az átkosban nem merült fel az ötlet, bár akkor a "bűnös nemzet" meg a "kilencmillió fasisztával kommunizmust építeni" volt éppen a kihívás meg a koncepció...)

vezér01 2014.04.09. 12:00:05

Nekem a ballibek által emelt vaskefe se tetszett,de
egyrészt meg se kérdezték a véleményemet,másrészt meg csak szartak volna rá. Nekik tetszett,megcsinálták.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 12:11:49

Engem egyáltalán nem érdekel a Mazsihisz véleménye.

Sőt ha nem tetszik nekik, akkor kérek egyet a falunkba is, a főtérre.

Zajos Tücsök 2014.04.09. 12:38:37

Az igazi demokrata akkor is képes támogatni a demokráciát, amikor a többség nem az ő álláspontján áll. Kálmán Olga képtelen volt elviselni, hogy valaki nem a ballib kánon által előírt véleményt mondta fel. Szándékával ellentétben totálisan kontra produktív volt Olga viselkedése.
A magyar ballib semmit sem tanult és semmit sem felejt. Ez a magatartás fogja sírba tenni őket.

vitalis06 2014.04.09. 12:49:54

Teljesen ihaza van Schiffernek, a ballibek megint kaptak egy gumicsontot, és szépen, engedelmesen el is rágódnak majd rajta pár napig/hétig, és addig is békén hagyják a fideszt. Én is így csinálom, ha a kutya sétálni akar menni, én meg nem.
Persze abban is biztos vagyok, hogy kb egy hét múlva majd kiáll a kormányszóvivő ártatlan szemekkel, mély értetlenségének hangot adva, hogy nem érti minek tiltakoznak, amikor senki sem építi még az emlékművet, csak a tereprendezést kezdték meg és régi vízcsöveket cserélnek és természetesen most fognak mindenkivel egyeztetni, ahogy az meg lett ígérve. És be is mutatja az erről szóló egy hónapja kötött szerződést.
És miután mindenki jól kinevette magát majd dobnak egy újabb csontott annak a galád kiskutyának aki nem akar a seggénmaradni.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.04.09. 12:56:11

@Mr. Rustical: Ha a világ bármely pontján Washingtontól Pekingig megállítanánk egy egyszerű járókelőt, és megkérdeznénk tőle, hogy szerinte kik tüntetnek egy készülő német megszállási emlékmű ellen Budapesten, akkor a többség kapásból rávágná, hogy biztos a szélsőjobb. Ehhez képest nálunk a Mazsihisz, és a "haladó" baloldali pártok tüntetnek ellene. Ez egy ilyen ország...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 13:06:00

@csentecsa:

Horthy mindvégig döntéshozó helyzetben volt. Nélküle senki sem tehetett volna semmit.

Yildiz88 2014.04.09. 13:13:31

@csentecsa: végre egy értelmes megközelítés....

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 13:16:04

@maxval a gondolkodó birca: Jaja, ha elrabolják a fiát az egy 'tudd hogy értsd' helyzet.

Ha ma lenne ilyen, elvárom a magyar miniszterelnöktől, hogy a magyarokért áldozza be a cigányokat, zsidókat, kínaiakat vagy akit épp kell.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.04.09. 13:37:04

@Mr. Rustical: az, hogy a korabeli magyar politika sem volt ártatlan abban, ami történt, miközben az egész emlékmű ezt akarja sugallni. és nem csak a holokausztban nem volt ártatlan, de a németbarátságban, a világháborúba beszállásban sem. és abban sem, hogy amikor már végképp ki kellett volna szállni, akkor kiderült, hogy a legszűkebb vezetésen kívül mindenki, akinek volt cselekvési lehetősége, németbérenc. hogy ez így alakult, annak voltak történelmi okai és a cselekvési lehetőségeik is korlátozottak voltak, de ettől még nem kellene úgy csinálni, mintha ezek a tények nem lennének tények.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.04.09. 13:38:34

@vitalis06: én liberális vagyok, az emlékművet sem szeretem és ezzel együtt azt is gondolom, hogy schiffernek ebben a konkrét helyzetben megfontolandó az álláspontja. az emlékművet elég világosan elmondja, hogy ő sem szereti.

tarackos 2014.04.09. 13:41:18

Szerintem is provokál vele a fidesz. Ahogy az sem véletlen, hogy Rogán megint bedobott vmit a devizahiteleseknek. A megfejtés sem túl bonyolult: Jobbik. Pattognak a zsidók, lesz egy kis nemzetközi balhé aztán Viktor rendet tesz. Viktor, nem pedig a jobbik.

Egyébként ez annyira ki van dekázva, hogy nem hiszem el, hogy magyar agy tervezte. Finklestein bácsi nagy spíler...

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 13:46:27

@FOUREY: Miért a zsidók talán ártatlanok a holokausztban?

Kellene valami szembenézős emlékmü erről is.

turista a saját országában 2014.04.09. 13:47:49

"Szó se róla, az emlékmű terve engem is felháborít, mint szerintem minden jó érzésű magyar állampolgárt (meg nem magyart is)."

Magaddal kerülsz ellentmondásba. Ha valami felháborít sokakat, akkor tiltakozni kell ellene, te ostoba szarjankó. Mindig azzal kell foglalkozni, ami éppen van. Igen, vannak állandó problémák is: gyerekszegénység, ordító egészségügyi állapotok, stb. is, de ez a horthymosadtó emlékmű most rengeteg embernél kiverte a biztosítékot és joggal.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:02:14

normális, tisztességes magyart nem háborít fel az emlékmű, hanem egyetért vele.

Az a történelem-hamisító, aki bármilen módon ellenzi ezt a szobrot. Azok tulajdonképpen a magyarok kizárólagos és kollektív bűnösségét hirdetik, és elvitatják azt a tényt, hogy a német megszállásig ez volt a kontinentális európában a háborúban álló országok közül a 'béke szigete' számukra, ahol relatív biztonságban lehettek, valamint azt, hogy a megszállásnak és a háborúnak Magyarország és a magyarok is áldozatai voltak.
Nem állítja senki, hogy ez már az ígéret földje volt számukra, de nem volt véletlen, hogy hozzánk menekültek és nem máshova, és az sem, hogy a német megszállástól és deportálásoktól való félelem miatt nem hagyták az angolszász hatalmak, hogy kiugorjunk.

Az ellenzők tulajdonképpen a hazai zsidóság azon marginális magyargyűlölő része, akik számára Landeszmann, Kertész Ákos és dr.Regős a szellemi etalon, ebből pedig elég volt!

shwarcz bácsi 2014.04.09. 14:03:08

Ha Kálmán Olga mélypont, akkor Török tégé Gábor, szimplán az.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 14:04:50

@shwarcz bácsi: Meg a Török Zsolti, a Török család, hehe...:))

asebes 2014.04.09. 14:09:16

@rockjano: Tökéletesen egyetértek. Schiffer egy genny alak.
A fészbuk oldalán a neki nem tetsző - civilizált hangvételű - kritikákat kitörli. Ha ezt szóvá teszi az ember, arra meg nem reagál.
Nos, aki erre képes, az ennyire is hiteles. Schiffer már volt egyébként minden, most zöld, és mindenkitől távol tartja magát.
És zsidó létére, holokaszt túlélők leszármazottjaként nem érti - sok honfitársammal együtt - a politikai üzenetét annak a giccsnek, ami szerint az ártatlan "Gábriel arkangyal" a negyvenes évek Horthy-féle Magyarországa, amire a gonosz birodalmi sas lecsap. Nos, ez az ártatlan arkangyal addigra zsidótörvényeket fogadott el, jogfosztottá és kifosztottá tette a zsidókat, lapáttal küldte őket a frontra, munkaszolgálatosként...

Akinek ez nem jut el az agyáig, azt rettenetesen sajnálom, nem-zsidóként, nem-holokauszt-túlélők leszármazottjaként.

Schiffert meg annyira se tartom, mint a fideszes vezetőket...

Balt 2014.04.09. 14:09:39

@maxval a gondolkodó birca: Csak, hogy árnyaljuk a képet:

A Margaréta terv egyik fontos célja a Kállay kormány leváltása és a titkos diplomáciai kapcsolatok felszámolása volt. 1944. március 18-ára Hitler tárgyalásra hívta Horthyt, azzal az egyértelmű, a meghívottal persze nem közölt szándékkal, hogy a megszállás idején Horthy ne legyen itthon, tehát döntéshelyzetben. Bár felmerült Kállay kiutazása is, végül egy kisebb küldöttség indult útnak Klessheimbe, a kormányzót többek között Ghyczy külügyminiszter kísérte el. Már napokkal korábban jelentések érkeztek, hogy a magyar-osztrák határon (amely ekkoriban magyar-német határ volt) Wehrmacht csapatösszevonások tapasztalhatók, ezért Kállay és a kiutazók úgy állapodtak meg, hogy ha a kintiek számára világossá válik az invázió, Ghyczy (aki közismerten gyomorbeteg volt), a következő szövegű táviratot küldi: "Kérem tudatni feleségemmel, hogy jól vagyok." A távirat befutott, és a miniszterelnök fia, Kristóf, aki egyben a személyi titkára volt, azonnal megkezdte az angolbarát személyek telefonos riasztását. A hír ezután futótűzként terjedt, és ekkor égették el Kállayék a miniszterelnökségen, illetve minisztériumok munkatársai és ellenzéki politikusok máshol azokat az iratokat, amelyeket életveszélyesnek ítéltek német kézbe kerülésük esetében.

A német megszállás másnapján, 1944. március 20-án reggel Kállay a Sándor Palotából a letartóztatására érkező SS alakulat elől földalatti alagúton Horthy rezidenciájára menekült[4], majd a török követségen kért menedéket. A megszállás után azt tanácsolta Horthynak, hogy vonuljon vissza az állami ügyektől, ne éljen legfelsőbb hadúri jogaival és semmilyen államiratot ne írjon alá. Horthy nem fogadta meg Kállay tanácsát, mert úgy gondolta, hogy ha rendkívül korlátozott hatalmi helyzetből is, de - kompromisszumok árán - képviselni tudja a magyar érdekeket.

Amikor az októberben hatalomra került Szálasi Ferenc a kiadását követelte, Kállay elhagyta a török követséget és önként feladta magát a nyilasoknak. Letartóztatták, előbb a Margit körúti fogházba, majd Sopronkőhidára szállították (itt valószínűleg Kállayval találkozott Bajcsy-Zsilinszky Endre a kivégzése előtt utoljára), később Mauthausenbe, onnan pedig Dachauba hurcolták. Kállay már koncentrációs táborban volt, amikor megtudta, hogy legkisebb fiát, Andrást szintén elfogták, és ugyanabban a táborban van, ahol ő. A front közeledtével tovább hurcolták őket Dél-Tirolba, a fogolyszállítmány különböző nemzetiségű ismert személyekből, ellenállókból ill. azok családtagjaiból állt. A németek a csoportot mozgó gázkamrával kísérték, hogy ha parancsot kapnak rá, ilyen módon végezhessék ki a foglyokat. 1945. május 4-én kalandos körülmények közt szabadult ki a fogságból[5]. Szabadulása után értesült csak róla, hogy felesége, Helén, Buda ostroma közben február 7-én német gránáttalálatot kapott és meghalt.

(Talán mindenki tudja: Kállay-Saunders András az ő unokája.)
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1llay_Mikl%C3%B3s

asebes 2014.04.09. 14:10:09

@valódivélemények: Béke szigete? zsidótörvényekkel? Faji megkülönböztetéssel? Normális vagy te?

asebes 2014.04.09. 14:14:17

@MSZP Afrika Korps: A hozzád hasonlók miatt szégyellem, hogy magyar vagyok!

Balt 2014.04.09. 14:14:57

@FOUREY:

Olvasd el a vonatkozó történelmi feljegyzéseket, pl. itt a fentebbi linken.

Balt 2014.04.09. 14:15:42

@asebes: Uggyan, nem kell ehhez senki más.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 14:20:16

@csentecsa:

Júliusban leállította Horthy a deportálást, pedig akkor is jelen voltak ugyanazok a német csapatok.

Netuddki. 2014.04.09. 14:29:06

@Mr. Rustical: "Magyarázzátok már el nekem, hogy miért felháborító ez az emlékmű, mert nem értem."

Felháborító az emlékmű? Nem.
A probléma az, hogy megint egy csomó közpénz elbasznak egy kb. győzike oroszlános kerítésével összehasonlítható művészi és történelmi értékű köztéri szoborra...

Netuddki. 2014.04.09. 14:31:05

@MSZP Afrika Korps: "Sőt ha nem tetszik nekik, akkor kérek egyet a falunkba is, a főtérre."

Semmi akadálya! 123 milló lesz, mondjam a számlaszámot ahova utalni kell a pénzt? Vagy így már nem is kell balfasz?

VT Man 2014.04.09. 14:31:29

@Balt:
"A német megszállás másnapján, 1944. március 20-án reggel Kállay a Sándor Palotából a letartóztatására érkező SS alakulat elől földalatti alagúton Horthy rezidenciájára menekült[4], majd a török követségen kért menedéket. "

De ezt nem értem.

Hiszen a németek a barátaink voltak, miért kellett meneküljön Kállay?

Hiszen német-magyar barátság, együttműködés volt, nem???!?!?!?!

A megszállás csak a jobboldaliak kitalációja.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:33:49

@maxval a gondolkodó birca: március és július között annyi a különbség, hogy partra szálltak a nyugati szövetségesek, és megnyílt a nyugati front is. ha ez nincs, akkor ezért Horthyt már akkor és ott kinyírják, Magyarország egésze pedig sztálingrádihoz hasonló pusztulást szenvedett volna.

ha nincs német megszállás, akkor a zsidókat nem deportálják, nincs sárga csillag. ha nincs megszállás, hanem hagynak minket kiugrani a nagyhatalmak, akkor Magyarországon semmilyen háborús pusztítás nem lett volna.
44 márciusáig Magyarország közvetlenül jóformán semmit sem érzett a háború velejáróiból.

2014.04.09. 14:38:32

A hülye vörösbolsik nem tanulnak semmiből, itt 2018-ban már csak Fidesz-Jobbik párharc lesz.

Balt 2014.04.09. 14:59:08

@maxval a gondolkodó birca: Nyilván nem, mint ahogy a kitelepítések meg a koncepciós perek sem az '50-es években.

De valamiért nagyjából a megszállásig a közös határon át lengyelek (és lengyel zsidók) tömegei menekültek Magyarországra, ahol kimondottan állami feladat volt a zsidómentés. (Id. Antall József, hogy mást ne mondjak.)

Netuddki. 2014.04.09. 15:05:04

@valódivélemények: Olvasgassál egy kis wikit! Akkor talán nem írsz ekkora baromságokat.
hu.wikipedia.org/wiki/Tengelyhatalmak

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 15:10:02

@kovi1970: olvasgassál te wiki :) én wikikkel mást szoktam, amennyiben nőneműek.

amúgy a szaros oldaladon is leírják, hogy a tengelyhatalmak kizárólag németo, olaszo és japán. a magyarok és mások ehhez kétoldalú szerződésekkel csatlakoztak. ennyi.

kiszolgáltatott, kényszerhelyzetben voltunk, elkerülhetetlen volt az állásfoglalás. 2014ből nagyon könnyű megmondani, hogy nekünk bizony a francia-angol szövetséghez kellett volna csatlakoznunk.

idióta vagy, de hát ez közismert a blog.hu-n.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 16:46:49

@valódivélemények:

Ha van német megszállás, de nincs Horthy beleegyezése, nem deportálják a zsidókat. Ez a lényeg.

Mr. Rustical 2014.04.09. 18:26:54

@dr kíváncsivagyok:
Mi köze van a magyar náciknak a megszállási emlékműhöz?

Mr. Rustical 2014.04.09. 18:47:52

@FOUREY:
Én nem látom, hogy az emlékmű szerint a "korabeli magyar politika" mint olyan ártatlan lett volna.
Tény, hogy Magyarországot megszállták a németek.
Tény, hogy Ausztriát is megszállták pl., és Ausztriát a háború folyamán és utána is mindenki áldozatként kezeli, senkinek nem jut eszébe azt mérlegelni, hogy a "korabeli osztrák politika" ebben a kérdésben ártatlan volt-e, vagy sem.
Ugyanez van Csehországgal, amit szintén megszálltak a németek, és ahol szintén volt kollaboráns politika, mégsem folyik ezen polémia, hogy akkor megszállták, vagy önként ajánlkozott fel a megszállásra.
Ugyanez a helyzet Hollandiával, Dániával, sőt Pétain Vichy Franciaországával.
Pedig ott is voltak kollaboránsok, sőt Norvégiában is volt Quisling, de mégsem vitatja senki, hogy Norvégiát akarata ellenére megszállták a németek.
Magyarországon sincs arról szakmai vita történészi körökben, hogy megszállás volt-e, vagy önkéntes behívás. Sőt mára az is világos, hogy a megszállás közvetlen oka az volt, hogy az USA szándékosan kiszivárogtata a németeknek a titkos amerikai katonai misszió Budapestre küldését, hogy kiprovokálja a megszállást és ezzel is gyengítse a normandiában bevethető német erőket. A magyar kormány '44 tavaszára éppenséggel teljesen készen állt a Németországgal való szakításra.

Tehát ennek köze nincs a történelemhez, a megszálláshoz, a szoborhoz, ami szép vagy csúnya, nem tudom. Kizárólag Magyarországon lehet egy belpolitikai kérdés ez 2014-ben, mert ez a hőbörgés kizárólag a magyar baloldal politikai pancsikolója.

Megjegyzendő egyébként, hogy a most hőbörgő baloldal viszont tényleg önként és dalolva behívta a szovjeteket 56-ban, kifejezetten azért, hogy a saját belpolitikai ellenzékét fizikailag megsemmisíttesse velük. És ma is megtenné ezt, ha akadna külföldi jelentkező, aki bejön és lemészárolja a teljes Békemenetet. De ez már kezd off-topik lenni, úgyhogy hagyjuk.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 19:12:29

@csentecsa:

Ha Horthy ellenállt volna a megszállásnak, elmozdították volna. De ha a deportálást tagadta volna meg, akkor nem.

Balt 2014.04.09. 21:32:55

@Mr. Rustical: Kb. ez (volt) a helyzet. Visszatérve a mába: Bajnai elmondta: felveszi a mandátumát, hogy rögtön lepasszolja Karácsonynak nyilván, de nem lesz képviselő, mondván: "az ellenzéki politika súlypontja az utcára helyeződik". Gyurcsány vasárnapi meg Ch. Gati korábbi és aktuális fenyegetését hallva: ezek valamire készülnek elkeseredésükben. Kijev lenne a minta...?

Igazmondó47 2014.04.10. 18:48:57

Na, én megmondom, hogy sokaknak miért nem tetszik az emlékmű. Az én édesapámat, politikai tevékenységéért (szocifotós volt), nagybátyáimat származásuk miatt nem a németek hurcolták el és vittek kit koncentrációs táborba, kit Szovjetunióba munkaszolgálatosként, hogy apám kivételével senki sem tért haza, hanem Horthy csendőrei. Tehát akkor nekik is szerepelni kellene valahol a szoborcsoportban.

Igazmondó47 2014.04.10. 18:52:29

@Mr. Rustical: részben neked is szól a bejegyzésem, meg azoknak, aki szerint "Horthy leállította a deportálásokat". Egyébként éppen az édesapám készítette a felvételeket Endreyről és Bakiról a börtön folyosóján a kivégzésük előtt.

Flúgatlan 2014.04.10. 23:51:01

@Mr. Rustical: "Én nem látom, hogy az emlékmű szerint a "korabeli magyar politika" mint olyan ártatlan lett volna.
Tény, hogy Magyarországot megszállták a németek. "

Végre egy értelmes vélemény! Nem kell túlzottan belebonyolódni: Megszálltak minket? Igen! Ez a magyar lakosság akaratának megfelelő volt? Nem! Miért nem lehet erről egy nyamvadt emlékművel megemlékezni? A magyarság bűneiről is van elég emlékmű, joggal. Állnak a cipők a Duna-parton és álljanak is, máshol meg a holokauszt-emlkétáblák. Így van rendjén. De a magyarságot ért támadásokról is hadd lehessen már emlékezni.

Le a véleménydiktátorokkal!

(Amúgy nem a Fideszre szavaztam, és a szoborterv látványra nem tetszik.)

imres 2014.04.11. 08:34:41

@rockjano:
"Itt nincsenek szimpla igazságok."
Egyetértek. De csak ezzel.
Ennek ellenére szimpla igazságokkal osztod az észt.
:)

AK76 2014.04.11. 10:15:01

@rockjano:

"Maximálisan felháborító"

Muhahahaha..:) Öregem,ha téged ez a túlhájpolt',a lőtéri bodri kutyán,meg egy maréknyi belvárosi romkocsmákban szocializálódott frusztrált unatkozó álértelmiségin kívül senki mást NEM ÉRDEKLŐ ügyecske maximálisan felháborít,akkor elcseszett egy életed lehet,nem mellesleg készülj fel újabb 4(+4) évnyi Fidesz uralomra,mert ezek a Kálmán Olga féle szoponcok semmiből sem tanulnak,addig tolja a mantrát,addig ugatja a holdat amíg azt veszi észre nincs már kinek ugatni,valami blogon olvastam,Kálmán Olga atomot dobott a televíziós újságírásra,hát a nagy lófaszt,Olgácska a balliberálra dobta,és nem atomot,hanem egyből hidrogénbombát,innentől akinek 2-nél több agysejtje van,az láthatja hova tart a mai magyar balliberál.
Az a pöce olyan mély lesz,hogy abból még Fodor Gabika sem lesz képes kimászni...

shm 2014.04.11. 22:11:36

@rockjano:

"az hogy a kormány a mazsihisz véleményét abszolút nem veszi figyelembe az kurvára nincsen jól"

Szerintem meg kurvára jól van, én nem szavaztam erre a kormányra, de azzal éppenséggel tökéletesen együtt tudok élni, hogy a Mazsihisz véleményét abszolút nem veszi figyelembe. Én se veszem figyelembe.

Én sem megyek oda a Mazsihiszhez, hogy mi a faszt keres 2014-ben a zsinagóga oldalában az emléktábla a szovjet "felszabadítóknak", pedig ugyanezzel az erővel megtehetném, mert nekem meg abban a kurva nagy felszabadulásban vesztek oda rokonaim.

Egyáltalán nem gondolom, hogy a kormány feladata az lenne, hogy szalutáljon egy vallási szervezet akármilyen történelemértelmezésének.

Ki a faszom az a Mazsihisz? És azok, aki rendszeresen azon sírnak, hogy a templomokban politizálnak, ilyenkor miért nem üvöltenek vörös fejjel, hogy szekuláris állam?
süti beállítások módosítása