Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) Fidesz (21) fidesz (1) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) összefogás (2) Összefogás (1) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Az igazi nemzeti együttműködés

2013.03.16. 20:26 Kürtösch

Nem tartom különösebben vallásos embernek magam, de ha mégis létezik a nagybetűs Sors (vagy nevezzük bárhogyan), akkor igencsak vicces kedvében volt "márczius idusán". Az előre beharangozott tüntetéscunami és az előző napi Szaniszló-kitüntetés helyett az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünkön a hóhelyzet volt a fő téma a közbeszédben. Talán ez így volt a jó, mert így ez a nap arról szólt, amiről a valódi üzenete szerint kéne: a bajban való összetartásról és az alulról szerveződésről. Sokkal felemelőbb erről olvasni a szomorú apropó ellenére is, mintha kedvenc politikusaink unalomig ismert paneljeiket mondanák vissza saját közönségük előtt. Persze azért most is került légy a levesbe.

Már körülbelül egy hete tudni lehetett, hogy a hosszú hétvégét felvezető tavaszias idő csütörtökre havazásba fog átfordulni, a hét elején pedig már jöttek a hírek a hanyatló Nyugat felől, hogy jön a hó, nem is akármilyen. Ennek ellenére itthon mintha mi sem történt volna, minden autópálya tárva-nyitva állt nemcsak a síelni igyekvő állampolgárok, hanem a megrakott kamionok előtt is (a bénázásról még majd picit bővebben).

A csütörtöki nap során kezdődött havazás estére/éjszakára meg is hozta a "nem várt" hatást: soha nem látott dugó alakult ki az autópályákon, teljes volt a káosz, egyesek 12 meg 24 órákat vesztegeltek a semmi közepén. És ebben a helyzetben olyan történt, amire talán megszületésem óta nemigen láttam példát Magyarországon.

Mind a hóhelyzetről hősiesen tudósító online média (az Indexet követtem elsősorban), mind a Facebook tele volt a kint veszteglők történeteivel, tanácsaival, olykor segítségkérésével. Számtalan kisebb-nagyobb dráma játszódott le az online társadalom előtt, ráadásul nem akármilyen eredménnyel. Olyan önszerveződésnek, egymás önzetlen segítésének voltam virtuálisan szemtanúja, ami annyira lélekemelő volt, hogy valóban úgy éreztem, büszke lehetek arra, hogy olyan országban élhetek, ahol a bajban ennyire együtt tudnak működni az emberek.
Hatalmas öröm volt olvasni azt is, hogy családok, iskolák, fogadók nyitották ki kapuikat (szó szerint) a pórul jártak előtt, hogy a nemzeti ünnepre való tekintettel bezárt áruházak beengedték az embereket, hogy az igazán civil szervezetek odatették magukat (pl. Vöröskereszt), sőt, hogy Ausztria gondolkodás nélkül egyrészt hókotrókkal, másrészt a nyugati határhoz közelebb eső részeken civilekkel is segítő kezet nyújtott nekünk (az már csak hab a tortán, hogy mindezt az osztrák monarchia elleni forradalom és szabadságharc ünnepén tették, lehetne okulni, hogy temessük el a történelmi csatabárdot).

Természetesen nem szabad elfeledkezni a hatóságok embereiről, rendőrökről, tűzoltókról, honvédekről, akik szintén megtettek mindent amit tudtak. Az már nem az ő hibájuk, hogy a fent ülők már nem voltak olyan ügyesek szervezésből és kommunikációból, mint civil társaik.

Ezzel el is érkeztünk a fekete leveshez. Lehet sorolni a szinte már unalomig ismert bakikat: az autópálya felügyelet megkésett kommunikációját, hogy nem volt elrendelve kamionstop, nem voltak lezárva az autópályák, még akkor sem, mikor a fent említett média már javában tudósított az eseményekről, a megkésett intézkedésekről (lásd: szalagkorlátok késői átvágása), illetve a PR célokból kiküldött kedvenc kommandónkról. De még csak nem is ez a legfelháborítóbb.

Hanem az, ahogy a kormányzat reagált az eseményekre. Mikor péntek dél körül észbe kaptak, hogy nem ártana esetleg csinálni is valamit, egyrészt kiküldtek egy elég hülyén megfogalmazott SMS-t mindenkinek (amit a két mocsok jól megadóztatott népellenség külföldi mamutcég ingyen és bérmentve eljuttatott, a harmadikról fogalmam sincs, hogy miért nem tette), majd a miniszter úr kijelentette, hogy ő elégedett a hatóság teljesítményével, és a civileket tette felelőssé a kialakult helyzetért.

Tisztelt Pintér Úr! Én az Ön helyében sürgősen bocsánatot kérnék az állampolgároktól, és összetenném a két kezem és köszönetet mondanék, hogy ilyen példamutató módon helytálltak a kialakult helyzetben. Aminek a kialakulásáért elsősorban nem az esetleges (és vitatható) állampolgári felelőtlenség, hanem a totálisan felkészületlen, majd vészhelyzetben balfasz mód reagáló hatóságok (az autópálya felügyelettől kezdve - akik se nem sózták fel időben az utakat, se nem adtak semmilyen tájékoztatást - sorolhatnám egészen a töketlen belügyi vezérkarig) sokkal inkább tehettek.

Kérdem én, hol volt például a télügyi biztos? Február 28-án kalap-kabát, köszönetet mondott, és megszűntek a feladatai? Hol volt a KÖZSZOLGÁLATI média? Hol volt a kurva sok pénzért kiépített és tesztelt riadólánc? A miniszter úr szerint nem érintette az egész országot a helyzet? Akkor helyesnek tartja gyakorlatilag több, mint fél napig magukra hagyni az autóban veszteglő honfitársainkat?

Az i-re a pontot aztán este tette fel Vezérünk, aki egyrészt este 9-kor győzelmet ünnepelt (miközben az utakon még bőven folyt a "küzdelem"), másrészt sikeresen készíttetett egy pár PR fotót, amin az épp megbüntetni szándékozott Időkép széltérképével sikerült pózolnia. Ezzel kormányunk szerintem sikeresen bebizonyította, hogy ha rajta múlna, akkor nem lenne képes a saját állampolgárait időben megvédeni egy természeti katasztrófától (másba bele sem merek igazán gondolni). Nem gondolom, hogy rossz szándékból, csupán nem ez az elsődleges feladatuk (szerintük). Sikerült bebizonyítaniuk, hogy állam amit ők építenek nagyon gyenge lábakon áll, mert nem képesek a legalapvetőbb lépéseket sem megtenni krízisidőben (persze amikor egy pályázatot kell gyors meghirdetni és lezárni, amit véletlen egy haveri cég nyer el, akkor olajozottan megy minden).

Mindezen negatívumok ellenére, én inkább vagyok bizakodó, mint dühös. Számomra világossá vált, hogy nem a nemzetünkkel van a baj, mert nagyon gyorsan a semmiből, teljesen alulról az internet segítségével példátlan szervezettség valósult meg, amit egyrészt a civil szervezetek, másrészt egyes cégek is példamutató módon támogattak. A probléma inkább a fent ülőkkel van, akik képtelenek belátni (szokás szerint), ha esetleg hibáztak, és ennek tetejébe még épp az általuk megvédendőket kezdik el korholni önnön tehetetlenségükért. Nagyon remélem, hogy más, sorsfordító helyzetekben még szemtanúja lehetek ennek az igazi nemzeti együttműködésnek, és nem felejtik az emberek, hogy kik hagyták őket cserben a vészterhes órákban.

Update: Ezt a videót csak a poszt megírása után találtam. Inkább nem fűzök hozzá kommentárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr545137168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nap Pali 2013.03.17. 12:58:20

a feudális náci komcsi fidesmaflaálam meghalt...

jön az ÁRVVÍÍÍÍZ.... újjáépítés = 95% lopás...

red shield rapresentative 2013.03.17. 13:02:59

Állítólag a Közgép nyeri a tavaszi árvízre kiírt pályázatot. 270 milliárd számla nélkül.

Lényeg kivárnak a kánikuláig, amikor minden száraz lesz jön a kánikula pályázat 197,8 milliárdért.

kzoltana 2013.03.17. 14:19:01

Kósa Lajos is nyugodtan bocsánatot kérhetne ezért:
A képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

WLaci 2013.03.17. 14:20:04

Jó poszt! Tényleg érdemes úgy felfogni, hogy az állam bénázása ellenére jobb most magyarnak lenni, mint egy hete, mert kiderült, hogy alapvetően normális, együttműködni tudó, értemes nép ez!

regress 2013.03.17. 14:44:17

@WLaci: élhető ország lenne,ilyen pintér,orbán ,simicska patkányok nélkül

komissarlajos 2013.03.17. 15:06:04

@kzoltana: Eloszlatom naívságodat, ha sikerül. kósalajos qurvafuttatópolgármester nem kér bocsánatot. Mert nem is érti, miért kellene. (Az elmúlt héten egyetlen kérdést sem értett meg az Egyenes Beszéd című műsorba.) Úgy viselkedett mint egy cerkófmajom, aki elrabolta Joshi Bharat fivérét. (Erről később írok.)

átlátó 2013.03.17. 15:56:12

Ez a Sándor tőlem ne kérjen bocsánatot... az anyjapicsájától kérjen... hétfőn halkan, hogy a papír zörrenése se zavarjon meg, tegye le az asztal sarkára azt a pár sort írásban és menjen haza... végkielégítést meg majd az aktuális babájától. Csak ennyit akartam mondani.

Nap Pali 2013.03.17. 16:00:48

míg több tízezer ember kínlódott a hó fogságában...
addig a katasztrófavédelem minisztériumban:

www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=press_keptar_mutat&galeria_id=1205

gondolom 16h kor erről lesz beszámoló, hoyg mijen volt a pezsgő és a kaviár...
vagy esetleg sírva lemondanak dr.P.Sándor és dr.B.György bűnözők?

vitalis06 2013.03.17. 16:01:38

Gondolom, ha lezárták volna az autópályát, akkor meg a diktatúrázás menne...,
Igen, ahogy írod mindenki tudta milyen idő lesz, bemondták a tévében, rádióban, h ogy senki ne induljon el. Felnőtt emberek vagyunk, tudunk dönteni, mi sem indultunk el csütörtökön svájcba, szépen visszamontuk a foglalást. Barátaink elindultak, hiába mondta a társaság értelmesebbje nekik, hogy maradjanak otthon, ott is éjszakáztak az autópályán.
Ennyi.

kovacs.lehel 2013.03.17. 16:11:06

@vitalis06: Ha még igazad is van, ez abszolút nem mentesíti a kormányt meg a BM-es hatóságokat a hanyagságukért. Legyünk őszinték, szartak bele az egészbe, amíg nem eszkalálódott a helyzet.

vitalis06 2013.03.17. 16:18:16

Nem mondom, hogy tökéletes volt a mentés, de azért katasztrófát sem kell belőle csinálni. Álltam én már elakadva hóban bajorországban 2 éjszakát, svájcban majdnem 3 napot...
Itt mindenki úgy csinál mintha más országban ilyen nem fordulna elő.

kovacs.lehel 2013.03.17. 16:21:33

@vitalis06: Azért nem az Alpokról van szó, ami azért valljuk be, hogy nehezített terep, és nem tudom, hogy ott többezres kocsisor kialakult-e. A másik (és szerintem ez a legfelháborítóbb), hogy az illetékesek hogyan reagáltak. Csak a saját picsájukat védik, felelősségérzetük meg egyenlő a nullával. Egy szaros pelenkát nem bíznék rájuk.

Nap Pali 2013.03.17. 16:24:27

Bécsből hókotrókat küldtek
Budapestről meg TEK-es páncélosokat...

enyni a különbség a demokrácia és a diktatúra között..
ki mi ellen készül...

@vitalis06: hazucc fideSS csicska ! 3 napot? az úton hóaalatt?

dakota hazug hitvány !

amugy te nem az ózdi fides megyei elnök vagy mi vagy?

flippant 2013.03.17. 16:52:23

Munkában orbán kedvencei is:

www.boon.hu/borsod-megyeben-egyetlen-egy-meter-villamosvezeteket-sem-loptak-el-a-helyreallitasi-munkak-soran-femtolvajok/2219629

Köszönjük donpintér a kéthétrendet, hogy nem kellett a borsodi fémtolvajokra is figyelni mint árvízkor!

kacaj hangosan 2013.03.17. 16:58:58

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz jövőre.... akkorát fog szerintem bukni a Fidesz, mint anno az MSZP.. na de most ki lesz aztán az új?!

megint 2013.03.17. 17:21:08

Ahogy a hatóságok úgy az emberek is tudták , hogy vörös riasztás van(nem úgy mint régen 20.án ugye), mind a két fél hibás, nyilván a hatóságé a nagyobb felelősség hiszen ők elvileg "profik" és elvárható lenne , hogy jól végezzék a feladatukat.
Ilyen mértékű hófúvás nyugaton is gondot okoz, nem hungarikum ez, csak nálunk szerencsére ez nem jellemző. A legnagyobb hiba talán az volt, hogy engedték a kamionokat menni, a másik meg, hogy több pályát, utat nem zártak le még időben. Biztos, hogy kint volt minden mozdítható hókotró, nem ezzel volt a probléma, egyszerűen későn reagáltak, utána meg ment a kapkodás

vitalis06 2013.03.17. 17:30:19

@Nap Pali: márpedig három napot álltunk. hágón szerettünk volna még átjutni, már nem sikerült, se előre, se vissza. szerintem nem jársz túl sűrűn az alpokba síelni, ha még nem akadtál el.

Nap Pali 2013.03.17. 17:33:06

@vitalis06: anyádnak hazuggy fidesznyik !!!

3 napon át áltál az úton a kocsiban a hóban nyugat európában ????

huzz a g@cibe

regress 2013.03.17. 18:02:27

pintér sanyának holnap estére kell jelentést írni.mit várunk olyantól,akinek 24-óra kell egy szót leírni? ELKÚRTAM.
süti beállítások módosítása