Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) fidesz (1) Fidesz (21) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) összefogás (2) Összefogás (1) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Nagy pénz, kis foci

2013.10.12. 10:50 Kürtösch

Pedig drága megboldogult Puskás Öcsi nem így vélekedett. Sajnos tényleg úgy tűnik, hogy nem volt igaza.

A magam részéről nem vagyok egy fanatikus futballrajongó, de azért ha úgy van, akkor szívesen megnézek egy-egy jobbnak ígérkező meccset, legyen az akár klub- (külföldi bajnokságok, BL stb.), akár válogatott szintű. Sőt mi több, szeretem a hazámat annyira, hogy végső soron annak szurkoljak, hogy a magyar válogatott jó meccseket játsszon (nem lesz ez másképp ezután sem). Nem lenne azzal sem semmi baj, ha NÉHA kikapnánk, a legjobbakkal is megesik az ilyen, attól még tudnék akár büszke is lenni a nemzet sportolóira. Tényleg nagyon szeretnék.

De a 8-1 azért 8-1. Még egészséges körülmények között is necces az ilyen eredményt magyarázni, nem hogy úgy, hogy gyakorlatilag a Miniszterelnök Úr hóbortja miatt százmilliárdokat ölünk a sportágba évek óta. Ami úgy tűnik jelenleg egy halott sportág itt Magyarországon.

Persze tudom, hogy nehéz dolga van a magyar fociéletnek, hiszen akarva-akaratlanul az Aranycsapat eredményeinek árnyékában kéne valami - ha nem is nagyot, de legalább - elfogadhatót alakítani. Talán ebből a nosztalgiából is fakad, hogy a politikai-gazdasági elit (főleg a jelenlegié, de így volt ez 15-20 éve is) kedvenc hobbija a futball. Hiszen nézzük meg, a Miniszterelnök Úr fociakadémiát alapít és tart fenn a kert végében nem kevés (nyilván az adózókhoz semmilyen formában nem köthető) pénzből, a pártelit tagjai olyan nagy múltú csapatokat kapnak meg mint például a Fradi vagy az MTK, kedvenc bankárunk pedig az MLSZ elnöke. Röviden fogalmazva nagy a fókusz a focin, és ez a TAO pénzeken, a földből kinövő stadionokon meg úgy eleve a költségvetésen is meglátszik. Abban reménykednek a fent említett urak, hogy attól, hogy teletömik pénzzel a sportágat majd eredmények lesznek. Pedig egyértelműen látszik, hogy nincs így.

Ugyanis a magyar foci jelenleg egy megveszekedett adóforintot sem érdemel meg. Akkor gondolnám az ellenkezőjét, ha a magyar futball bebizonyítaná vért verejtékezve, hogy megérdemli az állam támogatását. Előbb jöjjenek az eredmények, amiket pénzügyi támogatással tovább lehet fejleszteni. Ez a folyamatos pénzszivattyúzás viszont pont kiöli a teljesíteni akarást a sportágból. A nulla százmilliárddal szorozva is nulla marad.

Nézzük csak meg a magyar focistákat. Úgy csinálnak, mintha playboyok lehetnének, mint a nagyok, holott még a legjobbnak mondott focistáink is maximum középszerűnek számítanak Európában. És egy ilyen sportágra költsünk százmilliárd forintokat, építsünk neki stadionokat? Nincs azért ennél néhány fontosabb ágazat akár sporton belül, akár azon kívül (teszem azt oktatás), amikre tényleg büszkék lehetünk/lehetnénk, ha megkapnák a megérdemelt forrásokat?

Szó sincs róla, nem a káröröm szól belőlem, sokkal inkább a szomorúság. Mert ennyi pénzből, ami nekik jut, folyamatosan szégyent hoznak az országra. Ez alatt pedig nem csak a focistákat és fociadminisztrációt értem, hanem a szurkolói keménymagot is, akik lépten-nyomon égetik Magyarországot minősíthetetlen viselkedésükkel.

Nyilván ez a vereség (sem) fog semmi lényeges változást elindítani sem a magyar futballban sem az azt támogató elit tagjainak fejeiben. Épülnek a stadionok, amik majd üresen fognak ott állni, mert a kiépített infrastruktúrához előbb nem ártana valami eredményt is felmutatni. Épeszű ember pedig addig nem is fog (jókedvvel) focimeccsre itthon kijárni, amíg ilyen a hazai foci.

Zárszóként pedig hallgassuk meg a talán leginkább idevágó zeneszámot, illetve Hofi örök érvényű szavait.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr65564826

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lesz-e futball huliganizmus nélkül? 2013.10.12. 16:04:39

Állítólag folyamatosan fejlődik a futballunk - jóllehet én egyelőre ezt nem érzékelem. Épülnek az új stadionok, amit a szurkolók nyilvánvalóan nagy örömmel fogadnak, de sokak mindezt értelmetlen, sőt egyenesen pazarló beruházásnak vélik. A szakértők sz...

Trackback: Ezeknek holnaptól sóbánya 2013.10.12. 15:39:33

Aki nem jégbe fagyasztva töltötte a tegnap estét illetve az azóta eltelt fél napot, az már tudja, hogy hazánk aranylábú labdarúgói történelmi, 8-1 arányú vereséget szenvedtek Amszterdamban az utolsó előtti VB-selejtezőn. A vereség után Egervári Sándor ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.10.12. 12:22:26

szerintem nem hoznak szégyent ránk, ennyit tudunk, és ezt el kéne fogadni, inkább túl nagy elvárások vannak velük szemben

nevetőharmadik 2013.10.12. 13:05:28

@pingwin: ez egészen egyszerűen nem lehet igaz. Ha így lenne, más sportágakban sem lenne siker soha. Éppenhogy az a gond, hogy nincsenek nagy elvárások sem magukkal szemben, sem a megrendelők részéről. Valószínűleg nincsen semmi olyan ösztönző erő, ami a focistákat jobb teljesítményre sarkallná.

Mitől működik a vizilabda, kézilabda (hogy csapatjátékosságra ne lehessen fogni), evezősportok, és egy sor másik sport, és pont a foci miért nem?

Kis ördög 2013.10.12. 13:06:53

Ennyi a tudás de erre a tudásra kár is pénzt költeni hiába épit Orbán stadionokat akkor sem fognak jobban focizni inkább uszódákat kellene épiteni:

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.10.12. 13:15:38

@nevetőharmadik: ott teljesítmény van

komolyan gondolod, hogy nem nagy elvárás a válogatottól, hogy kijusson valahova is?
amikor kétballábas csapatokat is alig tud megverni, nem tud hozni egy nagyjából egyenletes teljesítményt, ha az állandóan megvernek minket nem vesszük bele

nevetőharmadik 2013.10.12. 13:23:50

@poszter: "Miniszterelnök Úr" elé nem teszünk névelőt!

nevetőharmadik 2013.10.12. 13:31:09

@pingwin: nem a mi elvárásainkról beszélek, hanem a focisták és edzőik saját elvárásairól. Ha lenne elvárásuk magukkal szemben, akkor keményen dolgoznának. Ha az edzőnek lenne elvárása velük szemben, akkor kitaposná a belüket is, akinek meg ez nem tetszene, elmehetne dolgozni, mint mindenki más. De ha ez is elég ahhoz, hogy fizetést kapjanak, akkor minek dolgozni? És még önbecsülésük sem sok van, ha lenne, lángolna az arcuk. De a fizetésnap, gondolom, ezt feledteti.

Persze a legfontosabb lenne megnézni, hogy a sportágban hogyan, kiken át mozognak a pénzek, kik miatt tartjuk fent ezt a hatalmas kifizetőhelyet, miért nem érdekeltek bármiféle siker elérésében, stb.

Pajszer Művek 2013.10.12. 13:40:32

Szép nagy logikai bakugrás, ahogy a szurkolói keménymagra próbálod kenegetni a szart.

Te szégyenkezel miattuk, ők meg miattad. Egál.

gombaszakértőke 2013.10.12. 14:55:12

Szerintem egészen biztos nagy lelki trauma volt ez az ott játszó csapatnak is. Az csak a kérdés, hogy őket sajnáljuk-e vagy a pénzt, amit rájuk költöttünk. Egyébként a 4-es mertóra is 100 milliárdokat költöttünk el, azt az se működik, ez egy ilyen ország, hozzá kell szokni. A szurkolók meg legalább önköltségükből szórakoznak, ha nekik ez kell, akkor csinálják, leszarom. Mondjuk szerintem ha valaki valamiért pénzt kap (profi) és kiderül, hogy mégsem ért hozzá, akkor azt nem kell erőltetni, ezzel egyet értek a posztolóval. Valahogy fel kellene fogni, hogy hiába volt lapos a föld Levédiában, hiába a sok pusztai vándorlás, a magyarok a vízre átevolúcionálódtak. Hülye Balaton. Ha nem lenne, kénytelenek lennénk nyáron focizni, és akkor biztos jobban menne. Nem baj, majd a globális felmelegedés elintézi, ami Hűséges Mindenható Vezérünk 100 milliárdokból és tökéletes és megkérdőjelezhetetlen hozzáértésével sem tudott.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.12. 15:41:22

Magyarország jobban teljesít!
Mert
Hollandia : Magyarország csak 8:1 és nem 10 !!

Ez a rohadt Gyurcsány-Mesterházy-Bajnai az oka ennek is a Selmeczi rusnya szerint.

Gyerünk fideszes CÖF-ös birkamenet, riadó. Megsértették hazánkat a sunyi, imperialista nyugatiak!
Utcára bégetni, hisz nem lehet, hogy egy szerethető válogatottal így szórakozzanak! Pedig ezekre lehetne építeni szokták mondogatni.
Hívjatok be lengyel, román, azeri, eszkimó, holland vendégbégetőket jó pénzért, mert a nemzeti "szellentő honvédők" ezt nem tűrhetik.
A kőrözött MOL vezér Hernádit, Orbán szotyolatársát is védjétek meg, bújtassátok, nehogy már...ez a büdös nyugat ...

Még egy stadiont Fecsútra, de a másik oldalra, mert ....

Orbán banda ne kísérletezgess tovább rajtunk, takarodj!

nu pagagyí 2013.10.12. 17:19:29

A szarkasztikus posztok és csalódott kommentek tömege után, itt az idő, hogy megtervezzük a jövőt, amely elhozhatja az új aranykort a magyar fociban.

Diverzifikálni kell az akadémiai rendszert! A magyarországi fociakadémiákat fel kell számolni és sóval behinteni!

A tehetséges magyar gyerekek ezentúl külföldi fociakadémiákra járjanak. A hirtelen meggazdagodott magyar nemzeti mágnások, a zsebre tett közpénzekből, kötelesek fejenként legalább egy fociakadémiát alapítani és folyamatos működésüket finanszírozni a következő országokban: Hollandia, Németország, Szerbia, Bosznia, Brazília, Ghána.

Fontos követelmény, hogy semmilyen szinten nem pofázhatnak bele a dolgokba, feladatuk csak a pénz biztosítása. Az akadémiákon kizárólag helyi szakemberek dolgozhatnak, az akadémia csapatai a helyi focibajnokságokban pallérozódnak. Az iskolapadból kikerülve, tilos részt venni az NB1-ben, sőt az országban is csak minimális időre, családi okokból tartózkodhatnak! Aki ezt a szabályt megszegi, kamatostól visszafizeti a képzésére fordított pénzt.

Azok a játékosok alkothatják majd a jövendő magyar válogatottat, akik külföldi élcsapatokban sikeressé válnak. A magyar szövetségi kapitány szintén külföldi legyen, azzal a megötéssel, hogy a magyar határokat tilos átlépnie.

A szigorú tiltás azért szükséges, mert átlagosan tíz perc elég, hogy elkapja egy játékos a magyar ragályt, ami meccs közben színtévesztést, kettős látást, egyensúlyi problémákat, fulladást okozhat. A szövetségi kapitányt pedig a handa-banda vírus fenyegeti, ami együtt jár az alzheimer-kórral.

blöff 2013.10.12. 18:35:59

@pingwin: ja én is ezt mondom, nem kell meglepődni, ez a szint. De ez csak akkor működik, ha nulla egész nulla forint közpénzt kapa foci. Ameddig komoly összegekkel vannak támogatva, addig ne csodálkozzon senki, hogy vannak elvárások is.

2013.10.12. 18:59:25

"Pedig drága megboldogult Puskás Öcsi nem így vélekedett. "

Nem tudom hogy vélekedett, de szerencsétlen dolognak tartom, hogy úgy halt meg, hogy nem mondta el az igazat az 1954-es VB-vel kapcsolatban.
Azóta a magyar futball egy hazugsághalmaz.
És ebből az ördögi körből csak akkor fogunk kikeveredni, ha valaki elmondja az igazat.
Grosics és Buzánszky még élnek, elmondhatnák végre. Aztán el lehetne kezdeni újra építeni az egészet, azok nélkül, akik jelenleg szerepet töltenek be manapság benne.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.12. 19:36:58

@nevetőharmadik:
Ezek azért működnek, mert más országokban alig-alig űzik őket, inkább csak a volt szocialista országok meg a németek, a kézilabdát még a skandinávok, tőlük rendszeresen ki is kapunk.
Kisebb a konkurencia.

@...elmúlik...:
Az kurvára elképzelhetetlen, mi, hogy nem volt mit elmondani?
A németeknek megadtak egy lesgólt, a magyaroknak nem adtak meg egy nem lesgólt, Puskás sérülten vállalta a játékot, a németek meg kicsit rágyúrtak a meccsre a 2 héttel korábbi 8-3 után, és teljesen más csapattal álltak fel.
Talá nem véletlen, hogy ők voltak a másik döntős csapat azután, hogy mi szarrá vertük őket a csoportmeccsen. De csoportmeccsen ki lehet kapni ma is, akár még ekkora különbséggel is.

A németekről meg azért elég közismert, hogy fontos meccsekre rendesen fel tudják magukat szívni.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.12. 19:41:25

A cikk első tizedének elolvasása után rá kellett jönnöm: hazaszeretet dolgában elég szarul állok. Bármennyire is utálom a holland válogatottat (na jó bevallom, mint a szart) tegnap nekik szurkoltam, sőt annak, hogy rugjanak huszat. És kedden Andorrának fogok, hogy ne kapjanak egyet se.

bkover 2013.10.12. 20:05:32

egyrészt olyan ne nagyon okoskodjon, aki max. "megnéz a TV-ben egy-két jónak ígérkező meccset", én is nézem a Natgeo-t, mégsem értek az atomfizikához.
másrészt milyen nagy pénz????? a stadionépítéseket vegyük ki, hiszen attól ezek most nem fognak jobban focizni. Egyébként pedig a Fánpörsz gyerek egy évben keres annyit, amennyi az egész MB1 költségvetése. Sőt, pl. az Ajax (csak neked) akadémia annyit költ arra, h kineveljen focistákat, hogy mindenkinek lenne otthon egy lélegeztetőgépe. szedd össze magad legközelebb picit

2013.10.12. 20:24:33

Hollandia jobban teljesit. Zemutnyucgol.

2013.10.12. 20:35:00

Viktor ! Ezeknek nem focipályát, hanem kőbányát kéne ujra nyitni, hogy abból éljenek, mert focizni nem tudnak.
Az adófizetők pénzét pedig épp olyan felesleges rájuk költeni,stadionokat épiteni, mint a kormányra, azok tagjaira .

kovacs.lehel 2013.10.12. 20:36:13

@bkover: Látom átment a poszt lényege. Nem csak a stadionokról van szó, hanem a TAO pénzekről és az egyéb állami szubvenciókról.

Alapvetően nincs gondom azzal sem, ha egy focista jól keres, feltéve, ha hozza is a szintet. A magyar focisták lófaszt sem hoznak. Előbb bizonyítani kéne, aztán pénzt keresni vele, nem fordítva.

A cikk meg nem focielemzés, nem kell hozzá szakértelem. Ez egy vélemény.

2013.10.12. 20:38:02

Sok mindent fel tudnék sorolni érveid ellenében, de nem szeretném megtenni.

Csupán végre tiszta vizet szeretnék abba a bizonyos pohárba. Soha semmi nem épülhet hazugságra, mert abból soha nem lesz igaz semmi.

Az akkori magyar csapatnak azt a német válogatottat aláznia kellett volna. Verhetetlenek voltak, ezt nem egy szakértő mondta.

Én nem vagyok az. Csupán az igazságot keresem azért, hogy ne ragadjon ez mindenkire, aki ebben a sportban próbál szerencsét.

És a magyar futball azóta szerencsétlen.

Lehet nincs igazam. Isten adná.

2013.10.12. 20:39:47

@kiwirágós kivirradtig: Persze ez neked válasz, elfelejtettem bekapcsolni, bocs.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.10.12. 20:44:19

Több évtized szakmai hiányosságait (meg kell nézni NBI-es játékosok étrendjét, kiegészítését - én már megtettem!) nem lehet 1-2 év alatt behozni. Ezt a munkát még el sem kezdték!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.10.12. 21:05:59

Demagóg vagyok, de nem lehetne a magyar "profi" futballt bedózerolni a földbe, helyét meg sóval beszórni, aztán inkább egy amatőr ligát összehozni helyette?

Csumpitáz Béla 2013.10.12. 21:08:00

@kiwirágós kivirradtig: + az Adidas akkor adta először nekik a lecsavarható stoplis cipőt, amit a talajviszonyoknak megfelelően lehetett cserélni. Ha jól tudom, a fű vizes volt, így a félidőben stoplit cseréltek.

Csumpitáz Béla 2013.10.12. 21:10:05

@...elmúlik...: engem jobban érdekelne a mexikói 0-6-ról az igazság. Mert azt sem mondta még el senki.

Viszont az akkori szövetségi kapitány és pályaedző a mai napig a fociból él. Látjuk, hogy hova vezetett ez.

2013.10.12. 21:14:24

@Csumpitáz Béla: Ez csupán a folytatás. Érzed, nem?

Csumpitáz Béla 2013.10.12. 21:17:08

@bkover: Fanpörsz gyerek nem is úgy focizik, nem is úgy él, nem is úgy edz, ahogy ezek az aranylábúak. Igaz, nem is Mezey/Mészöly/Verebes félék edzik őket.
Az Ajax meg nem állami pénzből tartja fenn az akadémiáját, ahogy pl. a MU sem. A bevételeiből: jegyeladás, TV-jogdíjak, ajándéktárgyak, szponzorok /akik szintén nem állami cégek/.

Csumpitáz Béla 2013.10.12. 21:24:11

@...elmúlik...: nem egészen.
Közben nyertünk 2 olimpiát, a Fradi a VVK-t.
Ráadásul az a válogatott verte a Hollandokat Rotterdamban, és a világbajnokságra úgy mentünk ki, hogy mi kvalifikáltuk magunkat 1.-ként Európából és a világranglistán a 3.-ok voltunk.

De már a kiutazáskor is bűzlött valami, amikor Nyilasit leszállították a csapatbuszról és itthon hagyták.

Mivel Irapuatot volt szerencsém látni, Bern viszont nem, így ez engem sokkal jobban érdekel.

Lordofearth 2013.10.12. 21:33:28

Irreális elképzelés volt az, hogy nyerjünk. Én a meccs előtt hülyeségből belöktem a 8-ast...sajnos bejött. A harag mondatja velem, hogy megérdemélték. De mi szurkolok nem. Hosszú évek óta várunk valamire, ami visszahozhatná a régi dicsőséget, de nem....mint 1490 óta. Meghalt Mátyás, oda az igazság. Nos, az a mexikói fiaskó, szóval azóta se és ahogyan elnézem, ameddig a politika csak erre képes, addig nem lesz foci Mo-n. Hiányzik a tudás, a szív és főleg az odaadás - a csapatért. Az edzők meg olyanok amilyenek, szarból nem lehet várat építeni, no de ha ezt a várat a vízben akarjuk felépíteni....

2013.10.12. 21:38:48

@Csumpitáz Béla: Rendben. A Nyilasi téma amúgy is megérne egy misét.
Ebben igazat adok.
Csak szeretném a kályhától kezdeni. Úgy érzem most már kijárna, hogy tudjuk.
Ennyi.

Éhes_ló 2013.10.12. 21:44:27

Sajátos mennyi ballibbant blogger vált focirajongóvá és milyen mély aggodalom töltötte el őket az ismételt sokadik) mélyrepülés során.

Nem nagyon emlékszem rá, hogy amikor fletó volt a sportmin és a szarházi volt a samesza a stadionrekonstrukciós program mellé EB, vagy VB sikerek jártak volna.

Sőt.
Nagyjából zakó volt zakó hátán.
Nem ilyen szaftos, de zakó.
A bloggerek meg kussoltak.
Nahát ilyet!

gipsz.jakab 2013.10.12. 22:04:49

ez egy feudális maflaálam...

amihez hozzáérnek az xarrá válik...

gipsz.jakab 2013.10.12. 22:06:57

az elmútnyócgól a hibás...

gipsz.jakab 2013.10.12. 22:18:18

a narancsosok jobban tejjesítenek...

2013.10.12. 23:16:24

Amióta az eszemet tudom, mindig szar volt a magyar foci és tudom, hogy mindig az is fog maradni. Szovjetunió, Izland, Jugoszlávia, Hollandia, mindenkitől kapunk egy-egy pofont, de legalább a magyarázatban profik az aranylábú focistáink. Egy klasszikust hagy idézzek.

"Exkluzív riport Gabesszal:
Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak, meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára. Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel, aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba guritotta a labdát. A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit, mi meg mindannyian félreértettük. A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat,a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny. A 3. gólról sajnos kicsit lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak. A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, és nem sikerült felvennie a ritmust. Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre, úgyhogy mindannyian kihúzodtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület. Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját. Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk. A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban, A Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát, a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki, onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett. A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük. Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk és gyorsan bekaptunk még kettőt. A 13-nál a szabadrugásnál már úgy tünt, hogy mellé fölé megy a labda, de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba. Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani."
Belga: 22 férfi

Az meg tényleg ciki, hogy a miniszterelnök hobbiját kell finanszírozniuk az adófizetőknek. Most persze megy a lapítás. Végül majd nézők nélkül szétrohadnak a stadionok, aki a jövőt akarja látni, az kilátogathat Akasztóra: sportgeza.hu/futball/2009/11/03/remalom_akaszto_hataraban/

jogalany 2013.10.13. 00:32:08

Tények:
Tavaly 15 milliárdot adott O.V. a focisták jövedelmének rendezésére. Eredmény, csúfos vereség Romániától és most 8:1 a Hollandoktól.
160 milliárdot szánnak stadionok építésére. Miért, kinek? ezeknek? A technikai tudásuk kritikán aluli, az együttjátszó képességük szinte zero, csupán egyénieskedés van. Már van fél tucat foci akadémia, mintha ez számítana az ország megítélésében. A 8:1 viszont nevetségessé tette az országot.
Kemény mag a drukkerek közt van máshol is, ott azért van foci. Nem az járat le minket.
A fociból több ember él nagyon jól, mint ahány focista van.
A magyar foci az adófizetők pénzéből él. Máshol ez nem így van. Sem amerikában, sem angliában az állam nem ad pénzt rá, de van is foci. Tele stadionok, üzlet és jól megy, mint a gazdaság egy része. Nálunk meg a lopás foci szinten is, olimpiai biz. szinten is.
Talán nem véletlen, hogy Gyurcsány is ott kezdte, aztán Mesterházy is, de Deuch Tamás is. Most meg ez a félre sikerült TeakVandós államtitkár bazsolyog minden nap a királyi Tv sport műsoraiban.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.10.13. 01:19:07

Minden kiadott pénz hűtlen kezelés, amit a profi futballra költ az állam - egyes egyedül az amatőr futballt támogatnám, ha már.

25 éve jópár évig NB1-es játékos voltam - igaz, serdülő korosztályban, talán van némi rálátásom a dolgokra.
Nagyon rossz véleménnyel vagyok a témáról és nem a 8 holland gól, vagy a korábbi romániai produkció miatt.
A magyar foci egy rothadó pöcegödör, kevés kivételtől bűzlik mindenki, aki benne vagy körülötte van.
Tehetséges a gyerek?
Ha a szülő nem tol egy kis zsét, akkor hiába az, szinte esélye sincs, hogy kitűnjön, mert nem játszatják.
Ez megy. Talán 30-50 éve.
Tehetségek tucatjai tűntek el először a pártfunkcik/lehúzók, később pedig a polgári civil zsiványok (befektetők, edzők, ügynökök) útvesztőiben.

Az ország futballja lehetne jó, vannak ügyes fiatalok, csak teljesen más közeg kellene.
De ez szinte reménytelen. Ugyanazok az arcok ülnek fontos székekben, s uyganazok a kapcsolatrendszerek működnek, akik/amik idáig juttatták a magyar futballt.
Mexico után Mezey doktort el kellett volna küldeni összes tótumfaktumjával együtt. Messzire.
Bíróság elé kellett volna vinni minden bundázót (voltak bőven, még az mlsz-ben is, komplett bajnokságokat csaltak el), és példás börtönnel büntetni mindenkit, aki kezéhez feketepénzek tisztára mosása tapad.
Egerváry Sándor? Óriási hiba volt rábízni a válogatottat. Annak is mennie kellene, aki ezt hagyta.

Vincze Ottó pár hete panaszkodott, hogy a neves külföldi csaptokkal lezajlott győri utánpótlástornára egyetlen magyar edző sem volt kíváncsi - pedig lett volna mit tanulniuk.
Jellemző.

Orbán Viktor szerintem álomvilágban él - stadionok, ide? Persze tudom, azok nem a futball miatt épülnek, hanem politikai célokat szolgálnak. Sajnos a magyar sikerre éhes átlagos szurkoló alaposan be van csapva.

Ebben a mutyiországban akkor lesz majd futball (és úgy általában rend), ha a mutyizás, a dzsentrista semmirekellők, a rózsaszíninges tolvajok és szélhámosok világa leáldozik. Örökre.
De mindennek szinte záró az esélye, mert ez a züllött, megosztott és morálisan porban fetrengő társadalom láthatóan jó pár generációig képtelen a változásra.
A kevés kivétel, aki van, sajnos tényleg kevés.

Kim Jong Un 2013.10.13. 01:21:05

Kibaszott kurcsany alatt epult le ez a sport is teljesen. De nembaj, legalabb sportminiszterkent tolta a milliokat a bomgartner zsotikaba. Az jo volt mi? Rajtunk rohogott a vilag! Dogolj meg libas!

2013.10.13. 01:47:35

Magyar futball pontosan úgy működik, mint az ország kicsiben. Tehetségtelen megélhetési "sportolók" akik nem értenek ahhoz amit csinálnak, és nem is szeretik azt, viszont jól keresnek vele. Ennyi. Ezeknek én maximum minimálbért adnék, győztes meccsek után prémium. Gyorsan lekopna a sok léhűtő. Többek között ezek miatt nem nézek futballt, sok sok éve már, de ilyen gyalázatos vereségsorozat után is kénytelen vagyok belátni, mindíg van lejjebb.

nu pagagyí 2013.10.13. 07:31:06

@Kim Jong Un: Ugyanez a társaság 2009-ben még VB bronzra volt képes az U21-esek között. Ezt a gárdát sikerült tönkretennie a közpénzt célszerűtlenül herdáló, kontárokat előnyben részesítő fideszes sportpolitikának. A mostani U21-esek lélektelen játékát nézve Ausztria ellen, a jövő sem biztatóbb.

Bafana 2013.10.13. 08:06:21

Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de az egy nagy baromság, hogy nálunk nagy pénz van. Mihez képest? Nyugat-európai viszonylathoz képest? Gereth Bale-t annyiért vette meg a Real, amennyi a magyar NB I játékosainak ÖSSZ értéke. Csak nekünk, magyaroknak tűnik nagy pénznek, ha azt olvassuk, hogy valaki ennyi meg annyi milliót tolt bele. Európában az csak játékpénz, egy stoplis cipő ára. Viccesen azt is mondhatnánk, hogy a holland viszonyokhoz képest az a pénz 8 az 1-hez.

nu pagagyí 2013.10.13. 08:35:50

@Bafana: Nyugaton a foci a működő piac része. A tulaj nem fizet feleslegesen, mindenki annyi pénzt kap, amennyit a piacon ér. A kifizetett összeg visszatérül, sőt hasznot hoz, mert a szurkolók vásárolják a játékos nevével ellátott dolgokat és nem utolsósorban a "sztárok" miatt járnak meccsre. A játékos pontosan tudja, hogy ki kell szolgálnia a klubot és a közönséget. Pénzt csak akkor hoz a játékos, ha teljesít, ha nem válik be, szabadulnak tőle, minimalizálva a veszteséget.

Ott is tévedhet persze a tulaj, de ha rendszerszerűen teszi, a saját pénze bánja és belebukik. A sokat hibázó helyett jön más, aki jobban csinálja.

Nálunk nincsenek valódi tulajdonosok, közpénzből él minden klub, jobb esetben hatalmi elvárás generálta kényszer-szponzorációból. Nem az lényeg, hogy a klub eredményesen működjön, hanem az, hogy a közpénzek megfelelő zsebekbe follyanak. A 11 össze-vissza szaladgáló játékos az ürügy, amivel indokolni lehet a pénzmozgást. Baj csak akkor van, ha nemzetközi megmérettetés előtt áll a csapat. Ilyenkor csökken az extraprofit, mert túl sokba kerül a kommunikációs szakértő, aki majd kimagyarázza a kudarcot.

saci02 2013.10.13. 11:35:26

@Kim Jong Un: Ha mar libara terelted a szot: ezzel a 8:1-gyel es a stadion epitesekkel Orban kierdemelte a nemzet kacsaja cimet, illetve felsorakozott Bulvarkacsa Peter melle....

Innentol kezdve batran lehet barhol HAPOGNI, ennek a dilettansan KACSA kormanynak...

tisztapista 2013.10.13. 13:14:19

A foci a félkegyelműek és bolondok játéka. 11 őrült szaladgál egy bőrgolyó után, amit a hálóba kell juttatni.

Mennyivel több értelme van az adóbevallás készítésének, amikor a fél ország, mint az őrült szaladgál a postára a bevallással, amit határidőre a hivatalba kell juttatni.
süti beállítások módosítása