Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) Fidesz (21) fidesz (1) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) Összefogás (1) összefogás (2) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Semmi sem változik (?)

2013.03.25. 21:07 Kürtösch

Kissé elmaradt mostanság a blogolás, de ennek nem csak lustaságom volt az oka, hanem egyszerűen nem találtam olyan témát, amiről kedvem lett volna írni. Van néhány általánosabb téma talonban, és úgy is volt, hogy a napokban írok az egyikről, de "hálistennek" a tegnapi (illetve közvetve a mai) napi hírek megadták a lehetőséget, hogy valami aktuálisról szülessen írás.

Ez pedig nem más, mint a közelgő választások előszele, amitől már most fogom a fejem, pedig ennél már csak mélyebbre süllyedhet a magyar politikai elit (szándékosan nem úgy írom, hogy "mi").

Történt ugyanis, hogy tegnap a nagy ellenzéki összefogás kapott egy hatalmas zakót a Fidesztől Dunakeszin. Persze, lehet mentegetőzni és magyarázkodni, de valljuk be: se Bajnai, se az MSZP nem tudott olyan bravúrt bemutatni, hogy beelőzzék a Fideszt. Nem hogy külön-külön, de "Együtt" számolva sem. Én ennek mondjuk nem feltétlen tudnék örülni egy évvel a választások előtt egy példátlanul negatívan megítélt kormány ellenében, de ők tudják. Persze nem kell túl nagy feneket keríteni a dolognak (én sem erre akarom kihegyezni a bejegyzést), de nem ártana, ha a két nagy ellenzéki agytröszt egy kicsit magába szállna. Ugyanis egyre világosabb, hogy nem az "összefogás" mentén kéne gondolkodni (értsd: Bajnai vagy Mesterházy holdudvara fogja az ellenzéket vezetni jövőre), mert a választókat nem ez érdekli, sokkal inkább, hogy valami újat mutasson az ellenzék, hogy valódi alternatíva legyen a politikai palettán, ami elég hiteles tud lenni ahhoz, hogy az amúgy pesszimista és inaktív választókat meg tudja szólítani, hogy valóban változást tudjon hozni a politikai kultúrába, meg úgy egyébként a hatalomgyakorlásba. Mind Bajnai, mind Mesterházy ezt illetően kurvára el vannak tévedve.

Az MSZP pár héttel ezelőtt "sikerrel" bemutatta kisfilmjét, ami elmondta, hogy mennyire kurva szar hely most Magyarország, de majd ők megmutatják, hogy kell ezt. Nem ragoznám tovább a dolgot, szerintem kb. magáért beszél, hogy kiderült, a videóanyag nagy részét összeschmittelték, és rohadtul nem kerültek vele előrébb. De legalább tudjuk, hogy tökmindegy kikkel van tele a pártvezetőség (értsd: kivénhedt kommunistákkal vagy "fiatalokkal"), a lényeg nem változik: az MSZP nem tud újat mutatni, pontosan az a demagóg/hazug párt maradt, ami eddig is volt.

Sokkal érdekesebb Bajnai "húzása". Tavaly október 23-án kint voltam a Milla tüntetésen, inkább érdeklődként mint Bajnai-fanként (a "Nem tetszik a rendszer" tüntetésen is részt vettem, ami sokkal jobb volt szerintem). Ettől függetlenül ott és akkor úgy tűnt, hogy valami végre fel tudja kavarni a magyar politika állóvizét (mocsarát?), és egészen vállalható és követhető tervvel állt elő a bagázs. Akkor még úgy láttam, hogy az ellenzéknek tényleg jó lenne egy "zászló" alá beállni, mert csak így lehet esélye a Fidesz ellen. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez csak álom.

Egyrészt rögtön elindult a média és a civil szféra egy bizonyos részéről (pl.: Milla) a nagy "Bajnai-mosdatás", amivel azt akarták bizonyítani, hogy Bajnai nem "úgy" volt tagja a Gyurcsány-kormánynak, neki semmi köze nem volt ahhoz, ami ott zajlott, ő csak szakértett és pont. A gond ott van, hogy elég sokáig volt ő az NFÜ feje, irdatlan mennyiségű EU-s támogatás szétosztásáért felelt, ami fogalmazzunk úgy, nem volt egy hatalmas sikersztori. Ennek tetejében tényleg miniszter volt kedvenc Ferencünk alatt, és nem igazán rémlik, hogy ő mennyire ellenezte volna akár a 2006-os eseményeket, akár a kormányzásnak nevezett ámokfutást. Ha nem is értett vele egyet, szép csöndben lapult, mint szar a fűben, majd amikor MSZP nem talált miniszterelnököt, akkor úgy esett, hogy betölthette ezt a posztot. Persze mindez nem lenne akkora baj, ha egy ilyen politikai visszatérés során kicsit magával is sikerült volna szembenéznie, és számot vetnie a nyilvánosság előtt (amire egyébként felszólította az MSZP-t). Erre azonban nem került sor, az őt körülvevő politikai holdudvar, inkább a "magyarosabb" utat választotta: a mosdatást. Aztán persze kiderült, hogy ez nem sikerült, amire azért sikerrel rá is játszott az ország "legnagyobb civil szervezete", ami az adófizetők pénzén fasza lejárató kampányt indított ellene (sikerült is 5% körülre apasztani az új politikai tömb támogatottságát).

Másrészt ott van az "ellenzéki együttműködésnek" csúfolt hatalmi helyezkedés tragikomikuma. Először sikerült az LMP-t szétbarmolni, aminek az lett a vége, hogy a társaság kevésbé gerinces része szépen odasomfordált Gordonékhoz, aztán elkezdődött a teljesen fölösleges szarakodás az MSZP-vel, ami egy egyáltalán nem biztos választási győzelem esetére döntené el, hogy akkor ki és pontosan mit is kap a húsosfazékból. Az, hogy az országgal mi lesz esetleg, az kurvára másodlagos, ugye?

És akkor most itt jön ez (forrás):

Hihetetlen, hogy Bajnai "Szakértő" Gordon és társasága hosszas gondolkodás után erre jutott. Mivel lehetne választókat meggyőzni? Írjuk oda, hogy akkor ennyi volt a tojás, most meg patásördögorbán idején ennyi. Ezt majd jól megérti az Átlag Magyar Választópolgár, hiszen mi sem bizonyítja jobban, ki itt a legény a gáton. Mert majd ha Gordon lesz a főnök, akkor rögtön olcsóbb lesz a kaja meg a sör meg a pina, ezért szavazz rá. Remélem, hogy az elkövetkezendő egy évben ilyen, és ehhez hasonló plakátokkal fog menni a kampányolás.

Nem mondom, Orbánnak tényleg van abban szerepe, hogy az infláció meg a devizaárfolyamok szállnak el a picsába, de köszönöm szépen, én ebből így nem kérek. Egyrészt mert ez így rohadt mód demagóg (egy kormányváltástól még önmagában nem lesz olcsóbb a kenyér), másrészt mert bizonyítja, hogy sajnos megint hülyének vagyunk nézve, az állítólagosan értelmiségibb ellenzék által is. De legalább most adtak elég muníciót a magyar mémgyárnak pár napra.

Ne feledkezzünk meg közben a Fideszről sem. Mára a Metropolt és a Nemzetet hányták tele ezzel a szeméttel adóforintokból (forrás):

Külön nem kezdeném el kivesézni, hogy a rezsicsökkentés mekkora demagógia úgyszintén (talán majd egy másik poszt alkalmával). Legyen annyi elég, hogy amíg a villanyra meg gázra ma kevesebbet fizetünk, majd a kenyér (vagy a tojás) fog többe kerülni, amit már a magyar szinte észre sem fog venni. Persze az áram végfelhasználói árának kétharmada így is az állam zsebében landol. (Meg sem említem, hogy az LMP kivételével az összes parlamenti párt üdvözölte a rezsicsökkentést.)

De nem akarok túlzottan eltérni a bejegyzés apropójától: ami most történik az nem más, mint a magyar választók újbóli megvásárlása, kilóra. A kormányon lévő párt elkezd szépen lehetőségeihez mérten osztogatni, az ellenzék pedig bebizonyítja, hogy "rosszabbulélünkmintnégyéve", és olyan ígéretekkel jön, amiről úgy gondolja, hogy majd könnyen megérti a nép. A gond az, hogy közben egy országot tesznek tönkre, mert nem a valós problémák megoldásával foglalkoznak.

Számomra kezd egyértelművé válni (na jó, már egy jó ideje azzá vált), hogy a jelenlegi jobboldali és (neo)liberális (baloldalinak azért nem nevezném) politikai elit ennyit tud. Valahogy elhitetni a népességgel, hogy ők többet adhatnak nekik (poszt-kádári reflex), majd bekerülni a hatalomba, gyorsan kiépíteni a haveri elosztórendszert, aztán amikor jön a következő választás, akkor újra kezdődik az egész. A leginkább szomorú, hogy ennek a két tömbnek a kezében van a mainstream média igen nagy része, tehát az agymosás garantált.

Van remény? Talán. Öröm az ürömben, hogy azért van a politikai játszótérnek egy kicsi, de nem jelentéktelen szeglete, ahol úgy tűnik még nem mentek el otthonról: a formálódó LMP-4K! szövetség nem szállt be a játékba, bízok benne, hogy ez így is marad.

Mert a 2014-es választásoknak nem arról kéne szólnia, hogy hány forint a tojás, vagy hogy hány százalékkal csökkenti a rezsit a kormány, hanem arról, hogy hogyan kerül ki az ország a politikai-közjogi-gazdasági-kulturális-morális gödörből. Hogy végre a politikai elit rá legyen arra kényszerítve, hogy ne csak a hatalmat akarja megszerezni, hanem valóban kormányozni is tudja az országot. Aztán az út végén még az is lehet, hogy ott lesz az olcsóbb tojás meg az alacsonyabb rezsi, de a lényeg most nem ez, hanem az út, ahogy eljutunk odáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr335171264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2013.03.26. 08:56:12

Sajnos, a magyar társadalom "megvehető", még pedig aprópénzen. Azzal, hogy a Fidesz azt kommunikálta, hogy 300000 Ft lesz egy mandulaműtét, három millió embert tudott "megvenni". Bajnai Gordon következetesen normális hangú és tartalmú üzeneteket igyekszik eljuttatni a társadalom minden tagjához. Ezt sokan fogják érző és értő füllel felfogni, de tartok attól, hogy a sehová nem vezető "rezsicsökkentés" több embert tud mozgósítani, mint a normális és kiszámítható beszéd. A kulcsfigura ebben a helyzetben Mesterházy Attila, aki vagy belátja, hogy egyedül nem megy vagy rántja magával a süllyesztőbe az egész baloldalt. Igaz, hogy ő- és néhány támogatója akkor is ott fog csücsülni a Parlamentben, de minden hatás és eredmény nélkül.

Kotnyél 2013.03.26. 09:26:57

A nagy baj az, hogy bárhonnan is nézzük, az efféle kommunikáció max mém-alapnak hibátlan, én ettől nem fogom jobban kedvelni az egyébként ugyanúgy nyakigszaros baloldal prominens politikusait.
Lösung-ország lettünk, az ilyen balfaszkodásokkal csak egyre jobban elmegy a kedvem az egésztől, oszt' a közetkező választásokon nagyobb ívben szarok majd bele az egészbe.
DE!
A szerzőhöz hasonlóan (bár én inkább fotellibsinek vallom magam) én is úgy érzem (egy kényelmes irodai székből, mert az utcára vonulás és transzparenslengetés nem az én műfajom), hogy a jelenlegi felálláson változtatni kell, ez a fajta ámokfutás baromira nem jó, főleg nem nekem, aki egyébként ebben kva országban szeretne boldogulni, és tovább, fentebb, előrébb jutni.
Nem jó érzés Bajnait ekézni, mert alapvetően kedvelem, és ki vagyok én, hogy belepofázzak, de szeretnék változást látni, és nem mellesleg egy értelmes és széles összefogást, elkergetvén a jelenlegi garnitúrát.

ekat 2013.03.26. 09:27:31

Nekem is tetszett Bajnai a tavalyi tüntetéskor, és én is csalódtam a programjukban azóta, de igazat kell hogy adjak annak a tegnap olvasott cikknek, amelyik azt írta, hogy ezt csak így lehet, mert itthon kevés az az ember, aki értelmes érvekre vevő. Ez szomorú ugyan, de egyre inkább Egyszerűék országa leszünk. Itt csak demagógiával és ígérgetéssel lehet előre jutni. :-( Ezért nem fog semmi változni - mindig olyan kormányunk lesz, amilyet érdemlünk.
Megszoksz vagy megszöksz, úgy tűnik, itt csak ez a választás.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.26. 09:28:45

Az igazi probléma nem a Fidesz, hanem az átlagmagyar. Az átlagmagyar balos, marxista lelkületű, idegengyűlölő, antikapitalista. S ezeknek az igényeknek van egy teljesen megfelelő párt, a Fidesz. Ezek után miért mondana le az átlag a Fideszről? Amíg a Fidesz tartja jelenlegi vonalát, sikerre számíthat.

Lássuk mit kínál az ellenzék. Az ellenzék 3 csopportra osztható: szélsőjobb, szoci, liberális.

A szélsőjobb az átlagnak túl vad, túl forradalmi. Jobb a Fidesz, a maga szolídabb nacionalizmusával.

A szociknak rossz a hírűk, túl liberálisak. Igyekeznek ők is demagógiával, de nem olyan jók ebben, mint a Fidesz.

A liberálisok meg egy törpe kisebbséget érdekelnek. Az átlagmagyar leszarja, hogy csökkennek pl. az AB jogosítványai.

Reformista Pista 2013.03.26. 09:47:02

Régóta mondom, hogy értelmi cenzusra lenne szükség. Enélkül nem fog változni lóf@sz sem...

zajos1 2013.03.26. 09:47:52

Bajnai és az IMF, ez kell a balliberálisoknak? Az MSZP nagy szövetségese Ponta, újabb jóléti cselekedete az IMF kérésére:
hetivalasz.hu/uzlet/a-gyerekeken-is-sporolnak-62038/

zajos1 2013.03.26. 09:48:54

@Kotnyél: Egyébként is ma voltam boltban a tojás 35 ft..., Bajnai alatt sem volt olcsóbb...

Mttomén 2013.03.26. 09:55:19

Odáig bírtam elolvasni, hogy az mszp hazug és komcsi párt. A fidesz az mi a lófilé??

Kotnyél 2013.03.26. 10:07:51

@zajos1: na pont ilyen a zátlagmagyar. Belinkel egy IMF-et fikázó cikket, ezt jól összeköti bárkivel, akit nem szeret (ügyesen, több szálon is), és úgy érzi, most jól odamondott nekik.
Leszarom a román tejkifli programot, mert sokkal jobban izgat az, hogy 310 forint környékén van az euró. Ennél kétszer volt magasabb valaha: a gazdasági válság kellős közepén, 1 egész hétig, és a tevalyi év elején. Ez igen sokat elmond a jelenlegi gazdaságpolitikáról.

contractor 2013.03.26. 10:08:50

Mikor elöször láttam a plakátot valahol a net-ten azt hittem csak karikatúra. Most döbbentem meg, hogy ez komoly. Hát azt hiszem Bajnainak most kéne abba hagyni. Ezért kár volt. Waste of time.

vakapad 2013.03.26. 10:14:16

A kedves bejegyzés író erős tévedésben van. Nem kegyedet kell Bajnainak meggyőznie (azt úgyse tudná, mert semmilyen üzenete sem érne fel azaon elefántcsont torony alsó középszintjéig se, ahonnan lefele tetszik a dolgokat nézni), hanem a felső, ún. racionális üzeneteket váró, kb. 1,5 %-os réteget negligálva azokhoz kell főleg szólnia, akik kegyedéknél lényegesen és messze többen vannak.

Mttomén 2013.03.26. 10:15:56

1 dolog biztos ez alatt a f@s kormány alatt szegényedtem el, és ment az egekbe a törlesztő .Az árak az egekben, 27 százalék áfa, de győzni fog a fidesz. legfeljebb páran lezsakadnak......

nnnnnnnn 2013.03.26. 10:24:12

@Mttomén: nincs megrendelés a komcsiktól? :)

nu pagagyí 2013.03.26. 10:36:53

Bajnainak nem kell magyarázkodnia. Ő kormányzott már, tudjuk mire képes. A handabanda maradjon meg a populisták szórakozásának. Bízzunk abban, hogy a magyarok is képesek tanulni sját kárukon.

A Dunakeszi választás, bár csak ezer embert mozgatott meg, megmutatta hogy az Együtt elég erős lehet ahhoz, hogy semlegesítse az MSZP hülyeségeit. Azoknak sem kell félniük majd az MSZP nyomulásától, akik a Fidesz ellen szavaznak, de nem feltétlenül baloldaliak.

deruyter 2013.03.26. 10:40:37

Annyiban egyetértek, hogy szar ami van és a kampányok is primitívek lesznek. De abban nem, hogy a minimál üzenetekkel operálás halott ügy lenne. Mondjuk a tojást egy kicsit gyengének érzem én is, de azt kell mondjam, ahhoz, hogy Bajnai hangja egyáltalán elérjen a felső és közép rétegeken kívülre, sajnos ilyen pirmitív üzeneteket is meg kell fogalmazni. Viktorék ezt csinálták ellenzékben és ezt csinálják most is. Csak, hogy egy példát mondjak: vizitdíj.
Nyilván nekem is gagyinak tűnik ez a tojásárazósdi, de nem csak én szavazok, hanem az istenadta nép is. Abban viszont igazat adok, hogy Bajnai a teljes bűnbánatig nem jutott el. Kérdés, hogy erre szükség van-e. Mert, hogy a magyar ember ugyan szereti a bűnbánókat, de a tökös erős gyerekeket is szereti, a vezéreket. Ha Bajnai kimondaná, hogy ő személy szerint is az elbaszás részese volt, talán sosem bocsátanák meg neki az ilyen lelkületű szavazók. Viktorban is sokan azt szeretik szerintem, hogy sugározza magából a saját tévedhetetlenségébe vetett megingathatatlan hitét.

kézműves étcsokimikulás 2013.03.26. 10:42:10

@czjanos: jo balos szokas szerint csusztatsz,de ez nem meglepo...
mikor is volt a "300.000forintos" mandulamutet???
a 2006os kampanyban,amikor a tancos bohoc arra verte a nyalat,hogy nem lesz ilyen,"nem lesz orvoslatogatasi meg receptfelirasi dij"...lett???
igen,lett...
bajnai akor meg kepben csak miniszterkent volt...

a megveheto allampolgarokrol meg kerdezd a lejart szavatossagu tesztaval rohangalo karsait,az ingyenes tomegkozlekedest igergeto horvat csabcsit es a tobbieket...

Fejesrob 2013.03.26. 10:44:14

Azt idáig sem értettem, hogy értelmes embernek hogy lehet Bajnai alternatívája Orbánnak.

Ha levesszük a politikai érzelmeket ott marad egy hihetetlenül béna báb, egy aláíróember és egy józan paraszti ésszel megáldott, cseppet sem gyáva, nagyon fineszes üzletember, aki ráadásul tisztában van vele, hogy kormány és pártérdekei megegyeznek a lakosság érdekeivel.

A plakátokon pedig kár problémázni, szavazni legfőképpen nem politikatudatos emberek járnak.

Fejesrob 2013.03.26. 10:47:27

@deruyter: Churchill nem tudott volna komplett századokat feláldozni, ha nem sugározta volna a tévedhetetlenség képességét. Belebukott volna és elvesztette volna Anglia a háborút is.

Olvastam az emlékiratát, elég érdekes dolgokat leír.

Mttomén 2013.03.26. 10:57:47

Adolf Hitler azt írja a Mein Kampfban, hogy az igazi közösséget nem a szeretet, hanem a gyűlölet tartja össze. Utálatot kelteni a külső és belső ellenség ellen: ez az egység titka és a győzelem záloga. A gyűlölködés ugyanis előbb tud a mai világban "testvéri" közösséget kovácsolni a széthulló egyénekből, mint a szeretet érzése.
idézet Müller Pétertől

2llkedő 2013.03.26. 11:09:36

@deruyter: "Ha Bajnai kimondaná, hogy ő személy szerint is az elbaszás részese volt"

Mennyiben és miben volt részese? Mennyiben volt részese az elb.szásnak Piktorka és csapata?

rïvïera 2013.03.26. 11:16:37

@zajos1: @Kotnyél: Kotnyéllel értek egyet -- ez az "elveszik a román gyerekektöl a tízórait" ez kb. ugyanaz a stílus, mint az itthoni IMF-ellenes hirdetések. Aztán persze kiderült, hogy egy szó sem volt igaz az egészböl (mármint az IMF "követeléseiböl").

Amennyit hallottam a dologból, Ponta Orbán Viktor romániai populista megfelelöje, úgyhogy ez nem nagy meglepetés.

A témára visszatérve: lehet hogy ez a "plakát" demagóg, de sajnos van igazságtartalma. Az utóbbi 2 évben kurvára felment az élelmiszerek ára (ill. mindennek az ára kúszik folyamatosan felfelé, miközben a világ többi része jön ki a válságból).

vakapad 2013.03.26. 11:20:19

@félázsiai 2llkedő:

A magyar nép nagy részének abszolút meggyőződése, hogy "elbaszás történt". A FIDESZ ezen axióma sulykolását a világgazdasági válság támasztja alá (más nem), melyet szépen egybemostak az előző kormányzattal, és a nép ezt úgy benyelte mint kácsa a Nockerlt.

A röhej az, hogy azon értelmiségi réteg, amely most az ellenzéktől racionális programot vár (ha megegyeznek, meg fogja kapni), éppen úgy kácsának bizonyult, ahogy Mari néniék a faluvégén.

Larry Silverstein 2013.03.26. 11:21:04

@Mttomén: Nyehehe.

Müller Pétertől - hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCller_P%C3%A9ter_Szi%C3%A1mi - kell megkérdezni mi van a Mein Kampfban...:))

Azért majd olvasd el te is.

nu pagagyí 2013.03.26. 11:24:33

@étcsokinyuszi: A tészta már lejárt lemez, a megvehető állampolgároknak állami munkahely dukál, az sem baj, ha nem értenek semmihez. Vegyünk például Téged, hol is dolgozol?

nu pagagyí 2013.03.26. 11:29:20

@Fejesrob: Nem hinném, hogy Orbánnak fontosak a Te érdekeid, hiszen megfosztott minden szabadságjogodtól. Egyedül a seggnyalás szabadságát hagyta meg, ennek fejében ellát a vegetáláshoz szükséges dolgokkal.
Nincs már önkormányzatod, nincsenek iskoláid, nincsen nyugdíjad, nem követelhetsz semmit az adódért, járulékaidért, gürizhetsz és pitizhetsz a hatalom kegyéért.

gep 2013.03.26. 11:52:24

Bocs, de a választásokat nem azzal lehet megnyerni, hogy téged meggyőznek, hanem hogy a Bariközt és Kiszel Tünde fanokat elérik. Egy választás sem dőlt el a biztos pártválasztókon (Magyarországon).

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.26. 11:53:30

amikor a posztoló lendületes bajnai-fikázásba váltott, lett egy olyan benyomásom, hogy városi huszonévesről van szó. kis kutatás után kiderült, így van. én igazán nem szeretnék veled udvariatlan lenni komám, de amikor orbán a romkocsmák félhomályában merengő diplomásokról beszélt, akkor téged nagyon eltalált. és ezzel az a baj, hogy még a magamfajta, egyébként orbánt utáló, de tisztességgel dolgozó kapitalisták sem csípik az örökösen odamondogató, kérlelhetetlenül magabiztos, kényes fajtádat. legalább egy alternatívát mondtál volna és utána jössz azzal, hogy miként kéne pl. kampányolni. így ez a poszt egy újabb üres, lmp-életérzésű, ostoba fröcsögés. az önmarcangoló, semmivel sem elégedett, útkereső és kilátástalan fiatalság ars poeticája.

czjanos 2013.03.26. 11:55:27

@vakapad: Eszembe jutott a vizitdíj esete: az orvosok tele szájjal tiltakoztak a bevezetése ellen (Éger jól felpiszkálta őket), de amikor lenépszavazták, akkor dupla hangerővel kiabáltak, hogy ki fogja pótolni a kieső bevételt (az már csak hab a tortán, hogy bizony Égertől is "elvette a vizitdíjat" az új hatalom).

Netuddki. 2013.03.26. 11:58:50

A tények makacs dolgok. A bajnai alatt mennyibe került 1db tojás és az orbán alatt mennyibe kerül egy tojás? Állít valótlanságot a plakát? Ha nem akkor mi bajod vele? Fáj az igazság? Kinek a szekerét tolod? nem vagyok se orbán se bajnai fan, de az orbáni demagógiára ezt lehetett lépni. Semmivel se demagógabb mint az orbáné, sőt. Ettől még egyenlőre egyik pártnak se látok olyan programját ami megfogna...

Fejesrob 2013.03.26. 12:06:06

@nu pagagyí: Az a gond benned is, hogy alapvetően alacsony értelmi szinten állsz, ez tükröződik érvrendszereden és ha érveid nem hatnak, ami borítékolható, akkor nem érveiden gondolkodsz el, hanem azt mondod, ez egy zombi.

Most én segítek neked:

1. Semmivel nem jutsz előrébb ha a fidesz seggét nyalod, feltéve, hogy nem vagy fideszes párttag, de ott pedig nyilván ott a konkurens.
Ez az érved egy kalapszart nem ért, azon kívül, hogy neked ezek szerint az MSZP segget kellett nyalnod az érvényesüléshez, különben nem lenne számodra értékes érv.

2. Említs egyetlen szabadságjogot, ami Bajnaiék alatt megvolt, Orbánék alatt nem. Persze ne azt, hogy Lendvai nem kormánypártban ül. Viszont Gyurcsány-Bajnaiék alatt már azt is meg kellett gondolni, hogy kimész az utcára. Pedig ez lényeges szabadságjog.

3. Most intéztem pár dolgot, nem hogy van önkormányzat, de be sem kellett mennem, az ügyfélkapun elintéztem. Amikért pár éve még ballaghattam volna be.
Így a "nincs önkormányzat" érved nettó baromság

A többit nem elemezném.

Alterra 2013.03.26. 12:18:45

Az ellenzéknek a német gyerekhíradótól kellene tanulnia. Egyszerűen közérthető magyarázatok.
Ez a tojás se rossz.

2llkedő 2013.03.26. 12:20:43

@Fejesrob: "Viszont Gyurcsány-Bajnaiék alatt már azt is meg kellett gondolni, hogy kimész az utcára."

Gyurcsány-Bajnai alatt piknikezni, összehuggyozni lehetett a Kossuth teret, pedig az nem szabadságjog.

2llkedő 2013.03.26. 12:23:29

@Fejesrob: "Viszont Gyurcsány-Bajnaiék alatt már azt is meg kellett gondolni, hogy kimész az utcára"

Most is meg kell gondolni. Lásd magyar-román meccs. A csőcselék ugyanaz.

zajos1 2013.03.26. 12:27:18

@rïvïera: @Kotnyél: Ponta az MSZP nagy haverja...
Azért zavarják haza az angolok is a külföldieket nem sokára, mert annyira jól megy. Ciprusról, a görögökről, az olaszokról, a spanyolokról ne is beszéljünk...

zajos1 2013.03.26. 12:28:54

@félázsiai 2llkedő: A gumilövedék is Gyurcsányék alatt repült..., csőcselék, sokszor többet érnek mint te...

2llkedő 2013.03.26. 12:31:00

@zajos1: nyugodj meg, hasonló esetben most nem gumilövedék lesz.

Larry Silverstein 2013.03.26. 12:35:34

@zajos1: Nem zavar senki haza senkit.

A KEurópai bevándorlók olyan dzsobokat csinálnak amit az angol nem csinál meg, inkább nem dolgozik.

Erről jut eszembe, múltkor a repülőn egy csaj ment ki tőlünk Spanyolországba (ahol a fiatalok munkanélkülisége 40%) angol(!!!)tanárnak tanári végzettség nélkül....:) és spanyoltudás nélkül. Ez a kemény nem a vídia.

Ambiorix 2013.03.26. 12:54:12

Hűbazz, de jó plakát, még egy Kádár kép kéne melléjük harmadiknak: tojás ára: 1 Ft. 50 fillér. :)))

TothLali 2013.03.26. 13:01:50

Bajnaival akkor lett gond, amikor elárulta a gazdasági programját. Ő is csak a fosztogató államot tudja elképzelni. Ennyi...

angyalföldi partizán 2013.03.26. 13:24:50

ez a Bajnai úgy néz ki,mint akinek az oviban leosztottak egy pofont és azóta meg van szeppenve.

Kotnyél 2013.03.26. 13:49:52

@zajos1: A Viktoré meg maholnap senki...

kovacs.lehel 2013.03.26. 18:53:14

@balage_81 reloaded: Azért hatalmas nagy kutatás nem kell hozzá, mert ha feltekersz a lap tetejére, akkor ott van, hogy huszonéves budapesti arc vagyok :P

Egyébként nap közben olvasva a kommenteket egy dologra azért reagálnék.

Bajnait lehet mentegetni, hogy "de hát csak ebből ért a magyar, el kell érni hozzájuk az egyszerűbb úton is". Szerintem meg a közvéleménykutatási adatok, meg az időközi választások bizonyítják, hogy bizony kurvára elege van a bizonytalanok nagy többségének ebből a fajta ostoba kommunikációból. Ezért is indítottam így a posztot, de akkor legközelebb a végén visszautalok majd az elejére, úgy talán érthetőbb lesz :)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.26. 21:45:22

@Kürtös: szellemes, de ettől még pontos a kép rólad. viszont lapozzunk, hátha nem vagy reménytelen:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130326_gyozelem_eselye_karacsony_gergely#rss

kovacs.lehel 2013.03.26. 22:19:53

@balage_81 reloaded: TLDR, de azért valamennyire beleolvastam. Nálam sajnos Karácsony a platformozással elég sok hitelt vesztett. DE: ebben sincs szó többről, hogy most akkor jól megmutatták a "sokkal jobban szervezett" MSZP-nek. Ehhez csak gratulálni tudok, de ettől még a lakosság fele mindig szarik a politikára, mert unja a demagóg és hazug kampányt.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.26. 22:54:54

@Kürtös: természetesen nem érted továbbra sem a választói attitűdöt, a 2000 óta minden k.kutatást vezető fidesz helyzetét, a mérések pontatlanságát, a rejtőzködő szavazókat és a karácsony által is említett "hasznos szavazat" brutális erejét. nem érted, mert szándékosan becsukod a szemed, befogod a füled és (sajnos) egyedül a szádat hagyod nyitva, de azt legalább jó nagyra. ebben az értelemben a mentalitásod ugyanaz, mint a vérfideszes, véremeszpés táboré. pusztán azt akartam, hogy adj magadnak egy esélyt kijönni a barlangól.

"de ettől még a lakosság fele mindig szarik a politikára, mert unja a demagóg és hazug kampányt. " -

tehát még egyszer: vagy olvasd el, és akkor tudod majd értelmezni, vagy mondd azt, hogy hosszú, és nem bírod karácsonyt, ezért nem olvasod. de egyszerre kinyilvánítani, hogy nem olvastad ÉS értelmezni, majd rákonrázni - na erről a viselkedésről beszéltem az első kommentemben. ritkán mondok ilyet a blogszférában, de késő is van, meg szerintem nem is vagy a kellő szinten, így be is fejeztük.

kovacs.lehel 2013.03.26. 23:02:00

@balage_81 reloaded: Beleolvastam, de el fogom olvasni tiszta fejjel is ne aggódj ;)

kovacs.lehel 2013.03.26. 23:14:55

@balage_81 reloaded: Legyen jó estéd, elolvastam, de nekem rohadt mód zavaros amit Karácsony ír. Egyrészt védi az időközi eredményt, másrészt meg nem akar neki nagy jelentőséget tulajdonítani, és azon pörög, hogy most akkor a maszopra hogy rávertek. A gond ott van, hogy a E14 "A" terve ott csődbe ment, hogy eltaktikázták magukat, mostanra pedig nem igazán tudnak országos szinten 5-10%-nál nagyobb támogatottságot felmutatni. Van abban logika, amit Karácsony ír, de győzelemnek beállítani egy zakót azért mégis csak nonszensz.

A másik dolog, hogy október óta hivatalos, hogy Bajnaiék is ringbe szállnak, és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a bizonytalanokkal bármit is tudtak volna kezdeni (nem beszélve a jobboldali szavazókról). Egyre inkább kilóg a lóláb, hogy azért a megújulás zászlaját lehet, hogy nem Gordonéknak kéne vinni, mégis csak nyakig benne volt egy romlott rendszerben, és egyáltalán nem látom, hogy miben lenne ő most más, mint mondjuk az MSZP. Jól kezdett, de nagyon gyorsan kiderült, hogy nem olyan "jófiú" ő, mint azt sokan hinni akarják.

Persze, ha téged megnyugtat Karácsony magyarázkodása, lelked rajta.

bögöbö 2013.03.27. 12:04:49

@Fejesrob: "egy józan paraszti ésszel megáldott, cseppet sem gyáva, nagyon fineszes üzletember, aki ráadásul tisztában van vele, hogy kormány és pártérdekei megegyeznek a lakosság érdekeivel"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Csak ennyit fűznék hozzá.
süti beállítások módosítása