Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) Fidesz (21) fidesz (1) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) összefogás (2) Összefogás (1) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

NAV-botrány: így reagáltak a pártok

2013.11.19. 10:08 Kürtösch

Egyre érdekesebben alakul Horváth András volt adóellenőr harca az áfacsalások ellen. Tegnap ugyanis végleg kiderült, hogy a jelenlegi az Országgyűlésben biztos, hogy nem lesz vizsgálóbizottság az ügyben, ahhoz ugyanis 78 képviselő aláírása kellene, ezt pedig 125 ellenzéki képviselő nem tudta összehozni. Ebből látszik, hogy még annyi politikai akarat sincs az ügy tisztázására, mint annak idején az olajügyeknél volt. Pedig annak a bizottságnak a történetét sem nevezném kifejezetten sikersztorinak.

De hogy reagáltak minderre a pártok? A hvg.hu végigkérdezte a parlamenti frakciók képviselőit. (Sajnos nem találtam a videó beszúráshoz szükséges linket.)

Fidesz(-KDNP):

Tán nem meglepő, hogy a jelenlegi kormánypárt(ok?) nem támogatják a javaslatot. A videóban Pállfy képviselő úr nyilatkozik, számomra egészen meghökkentő dolgon.

Egyrészt ugyanazt mondja, mint például a múltkori posztom alatti fideszes kommentelők: ez csakis légből kapott vádaskodás lehet, jogalap nélkül, meg egyébként is mit képzel ez a jóember. Ez az érvelés már csak azért is sántít, mert a vizsgálóbizottság felállítása nem lenne döntés az ügyben, csupán tisztázhatná politikai oldalról a vádakat. Ezek szerint a Fidesznek ez nem érdeke. Hogy miért, azt mindenkinek a fantáziájára.

A másik dolog, amin mondjuk picikét felszaladt a szemöldököm, a következő állítás: "A képviselőknek nem véleményük van, munkájuk.". Tökéletes, köszönöm Pállfy úr, hogy ez elhangozhatott! Azért felmerül bennem a kérdés, hogy akkor mégis mi a büdös francért ülnek bent az Országgyűlésben? Nem azért, hogy KÉPVISELJENEK valamit? Mondjuk (többek közt) egy bizonyos VÉLEMÉNYT? De legalább jó kimondva tudni, hogy fideszéknél a képviselő nem gondolkodhat, csak nyomkodhatja a rohadt gombokat a parlamentben, jó pénzért (úgy ahogy a videó végén elvonuló képviselőnő is teszi). Ha valami, akkor ez már önmagában Magyarország szégyene.

MSZP:

A másik (érintett?) nagy párt szintén nem írta alá Schifferék ívét.

A videóban Lendvai Ildikó - rehabilitált - szoci vezető próbál megfogalmazni valami vállalhatót. Nem sikerült neki. A válaszából annyi derül ki, hogy ő is kételkedik ilyen mértékű mutyizásban, de hogy miért nem támogatja a pártja a bizottság felállítását, az nem derül ki (miféle keserves tapasztalatról beszélhet vajon?).

Közben a szocik egy darab rövid közlemény erejéig foglalkoznak az egész botránnyal (legalábbis az mszp.hu tanúsága szerint), amiben azzal indokolják, hogy nem írták alá az ívet, mert a Jobbikkal nem vállalnak semmilyen közösséget, de egyébként a bizottság munkáját támogatni fogják. Amiről pontosan tudják, hogy nem fog felállni, ugyanis matematikailag lehetetlen, hogy az ő 48 képviselőjük és a Jobbik "összefogása" nélkül összejöjjön a dolog. Remélem, hogy azért a tükörbe nézés még megy reggelente ilyen nyilatkozatok után is.

Jobbik:

Érdekes módon a Jobbik sem túl hangos az ügyben, pedig ez aztán lehetne az ő harcuk is. Mindenesetre a videóban nyilatkozó teljesen vállalható módon áll hozzá az ügyhöz. Mondjuk nem mintha sokat számítana ezek után.

DK:

A hivatalos kommunikációban semmi sincs a botrányról (meglepő?). Ettől függetlenül Molnár Csaba úgy fogalmaz (kicsit zavarosan), hogy mindent vizsgálni kell (igaza van, akkor is, ha a hideg futkos az ürgétől a hátamon).

(Együtt-)PM:

Scheiring szeretne tisztán látni, de "science fictionnek" tartja, hogy emiatt az MSZP-vel újra kellene értékelniük a viszonyukat. Sok sikert a Korszakváltáshoz! (Persze se az Együtt 2014, se a PM hivatalos csatornákon nem szólalt meg az ügyben.)

LMP:

Az Országgyűlésben egyedüli frakcióként foglalkoznak komolyabban a témával, ők kezdeményezték Ángyánnal karöltve a vizsgálóbizottság felállítását. Rajtuk kívül csak a parlamenten kívüli 4K! állt ki az ügy kivizsgálása mellett a nyilvánosság előtt.

 

Hát így állunk jelenleg. Időközben Horváth András nyilvánosságra hozta 2011-es levelét, melyben a jelenlegi kormány politikai vezetőit tájékoztatja az áfacsalásokról, és aminek nyomán nem történt semmi. De legalább Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyugodt, legfeljebb azon idegeskedik, hogy Horváth András nem tartotta magát a NAV szabályzatához, és "politizálni" kezdett. Én meg pont fordítva vagyok ezzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr555643519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.19. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilagyilaszlo · http://szilagyilaszlo.hu 2013.11.19. 19:34:01

Együtt-PM: Nem hagyjuk eltussolni a kormány legnagyobb adócsalási ügyét

Kiderült, hogy az adóellenőr már két éve levelet írt Rogán Antalnak az áfacsalásokkal kapcsolatban. A kormány láthatóan el szeretné tussolni az ügyet és befeketíteni az ügyet feltáró adóellenőrt. Ezért három dolgot kezdeményezünk: levelet írunk az ÁSZ elnökének, írásbeli kérdést intézünk Varga Mihályhoz és kezdeményezzük az illetékes országgyűlési bizottság összehívását, az érintettek meghallgatására.

Az atlatszo.hu ma nyilvánosságra hozta Horváth András két évvel ezelőtt, Rogán Antalnak írt levelét. Az elmúlt két évben semmi sem történt. Az igazság kiderítése érdekében a következőket tesszük:

1.Levelet írunk Domokos László elnöknek hogy intézkedjen egy rendkívüli adóhivatali vizsgálat ügyében.

2.Írásbeli kérdést teszünk fel Varga Mihály miniszternek, tudakolva mégis hogyan zajlott az a bizonyos hétvégi teljeskörú átvilágítás.

3.Kezdeményezzük az Országgyűlés illetékes Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának rendkívüli összehívását, hogy személyesen hallgassák meg Horváth Andrást, a NAV elnökét, a Kiemelt Adózók Igazgatóságának vezetőjét, Varga Mihály jelenlegi és Matolcvsy György korábbi minisztert, valamint Rogán Antalt.

Az Együtt PM képviselői szívesen aláírják a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményező ívet és erre kérik képviselőtársaikat is, különösen a kormánypárti képviselőket, hogy tisztázhassuk ezt az ügyet.

Az Együtt-PM képviselői támogatják az LMP pénteki, NAV előtti tüntetését.

Budapest, 2013. november 19.

Együtt-PM sajtó

kovacs.lehel 2013.11.19. 21:47:28

@szilagyilaszlo: Az rendkívül örvendetes, hogy némi fáziskéséssel, de az Együtt-PM is megszólal az ügyben. (A fáziskésés okára mondjuk kíváncsi lennék.)

Azt már kevésbé tartom üdvözítőnek, hogy a fent bemásolt sajtónyilatkozat egy az egyben az Orbán-kormány idejére kíváncsi, holott tudvalevő, hogy Horváth régebbről datálja a nagyüzemi adócsalás kezdetét. Akkoriban pedig Bajnai gazdasági miniszterként is volt kormánytag, hovatovább 2009-től miniszterelnök.
süti beállítások módosítása