Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) Fidesz (21) fidesz (1) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) Összefogás (1) összefogás (2) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Merre tovább, professzor úr?

2013.06.22. 11:13 Kürtösch

Tegnap mérföldkőhöz érkezett a magyar politika az új földtörvény megszavazása kapcsán. Egyrészt a Jobbik és az LMP szinte vállvetve tiltakoztak a Parlament üléstermében a kormány és a kisgazdákat kisemmiző jogszabály ellen, száz éve nem látott káoszt okozva az ülés levezetésében. Sőt még az is lehetséges, hogy ezzel és egy kis jogi csavarral végső soron meghiúsították a törvény megszavazását (persze nincs kétségem afelől, hogy előbb vagy utóbb úgyis átnyomják a törvénygyáron fideszék).

A másik mérföldkő Ángyán József kilépése a Fidesz frakciójából. Ezt nem sokkal a szavazás után jelentette be az Alkotmány utcában tartott minitüntetésen. Ez alkalomból adta az alábbi kis interjút az Index riporterének.

Azóta figyelemmel kísérem jómagam is a politikai akcióit, mióta elég nagy port kavarva kilépett a kormányból.

 

Tisztelt Ángyán úr!

Ön jobboldali, én pedig baloldali. Abban egészen biztos vagyok, hogy egészen más elképzeléseink vannak az ország jövőjét illetően, akár elvek, akár konkrét ügyek tekintetében. Ez így is van rendjén, meggyőződésem, hogy a fontos ügyeket éppen az ilyen jellegű viták viszik előre. Valamiben mégis egyetértünk: a közéletet meg kell tisztítani a két nagy erő mögött álló politikai maffiahálózattól, ehhez pedig valódi alternatívára van szükség.

Az általam látott gazdafórumokon Ön nagyon egyértelműen, érthetően és őszintén fogalmazott, úgy látom, hogy Önnél hitelesebben még senki sem képviselte az agráriumban élők érdekeit a rendszerváltás óta. Ez azért is hathat meglepően, mert az első Orbán-kormány idejéig még létezett egy Torgyán József által vezetett Független Kisgazda Párt, mégis szerintem sokkal méltóbb a kisgazda örökség továbbvitelére, mint az előbb említett párt.

Örülök annak is, hogy politikai szervezkedésbe kezd, hiszem, hogy a vidéken élő gazdálkodók érdekképviselete elengedhetetlen eleme kell, hogy legyen a magyar demokráciának. Ennek pedig Ön lehet a hiteles megteremtője és arca. A fenti videóinterjú alatt azt mondta, hogy az Országgyűlésben is vannak olyanok, akikkel - ahogy fogalmazott - "össze lehet kapaszkodni". Arra a kérdésre, hogy ez az LMP vagy a Jobbik viszont nem adott egyértelmű választ, mert még ezen gondolkodnia kell.

Válaszút előtt áll, és ez fontos döntés, mert ezen múlhat, hogy a jövőben valaha lesz-e hiteles képviselete a kisgazdáknak a közéletben. A felelősség jelen pillanatban nagy, és Önt terheli.

Az egyik lehetséges szövetséges a Jobbik. Ez egy egyértelműen jobboldali nézeteket (direkt nem az értékek jelzőt használom) valló politikai csoportosulás. Mondjuk ki: egy szélsőjobboldali párt. Számos olyan dolgot hangoztatnak, amely nem csak a baloldaliak, hanem minden jóérzésű ember számára elfogadhatatlan. Nem vitatom, hogy nagyon sok kérdés amit felvetnek, valóban társadalmi probléma (akár a kisebbségi helyzet, akár jelen esetben a földügy), mégis az arra adott válaszaik többnyire a gyűlöletből táplálkoznak, illetve azt lovagolják meg, egy szóval vállalhatatlanok. Nagyon sajnálatosnak tartanám, ha a kisgazdák ügye egy ilyen párt kezébe kerülne. Nagyon szomorú lennék, ha a kisgazda képviselet ismét kikacsintana a szélsőjobboldali eszmék felé, úgy ahogy az Torgyán idején történt a '90-es években.

A másik lehetőség az LMP, amelynek konferenciáján Ön is felszólalt és részt vett. Itt egyebek mellett megszólalt Sólyom László, Róna Péter, részt vett az LMP mellett az újbaloldali 4K! is. Ahogy egy nagyon jó hvg.hu cikk fogalmazott: teljesen eltérő nézeteket valló erők kerültek itt egy platformra, ami egészen szokatlan a modern demokráciákban, mert általában ezek egymással szemben állnak egy normális országban. Egy valami mégis közös bennük: meg akarják törni a Harmadik Magyar Köztársaság agóniáját, meg akarnak szabadulni a Fideszt és az MSZP-t (beleértve a Bajnai-féle csoportosulást is) mozgató gazdasági hátországtól, de nem kérnek a Jobbik által képviselt szélsőséges eszmékből. Ön úgy fogalmazott a szavazás után, hogy egy minimumban kell megállapodni. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a platform, pontosan megfelelne ezeknek a céloknak.

Ángyán úr! Én Önt egy rendkívül szimpatikus és becsületes embernek tartom, még akkor is, ha sajnos olyan törvényekhez adta a nevét (elsősorban itt az Alaptörvényre gondolok), amelyek számomra elfogadhatatlanok. Egy nap remélem választ ad arra a kérdésre is, hogy megbánta-e, hogy a földügyeken kívül más ügyekben csendben maradt. Ettől függetlenül reménykedek benne, hogy a frakcióból való kilépésével sikerül valami nagyon pozitívat elindítania ebben az országban. Ahogy említettem, nagy teher és felelősség ez, de én bízok Önben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr995373179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.07.09. 17:37:05

Érdekes volt látnom, ahogy Ángyán előbb az ÉLŐLÁNC-cal járta a vidéket...
Most meg az LMP-vel kerülgetik egymást.

Felmerül a kérdés:
- Vajon hol tart a KÉT létező ÖKO-párt (v)iszonya mára?

kovacs.lehel 2013.07.10. 19:52:36

@Bognár Attila: Az Élőláncot nem ismerem közelebbről, csak nagyon felületesen a híradásokból. Mondjuk az LMP-hez sem állok közel. Van a kettő között némi feszkó?
süti beállítások módosítása