Dióhéjban

Jelen fotelforradalmár 20-as éveit tapossa, Budapesten él, baloldali, patrióta, és a töke tele van a jelenlegi mainstream politikai garnitúrával.

Kontakt

Kérdés, óhaj, sóhaj:

fotelforradalom@gmail.com

Lájkolda

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Viktor Mutyin: "Ostoba bolsevik ribanc. ... Ilyen buta fideszes ringyót még nem láttam eddig. M... (2015.02.18. 00:19) Így csinál Vologya hülyét belőlünk
  • otapi: @Surci11: "Azt megértem amikor valaki a Jobbikot az idióta programja meg az EU-ellenes vagy zsidóö... (2014.12.17. 19:27) Elég volt
  • eszim: @'it's cool to know nothing': -látom, te sem látsz a fidesz f*sznál tovább, de azt jól megideologo... (2014.11.08. 06:23) Bűnözőknek adózunk?
  • annamanna: @bölcsbagoly: Nézd, szerintem az internetadóval a kormány mesterségesen gerjeszti a hisztériát. Go... (2014.10.30. 19:45) Bűnözőknek nem adózunk! De akkor kinek?
  • Árpád Tóth: Amikor 1990-ben láttam a TV-ben Antall Józsefet, mint a Szovjet uralom utáni első szabadon választ... (2014.08.02. 08:00) Népesedési kényszer

Címkék

1956 (1) 2006 (1) 4K! (15) 8-1 (1) adócsalás (3) áfacsalás (2) alaptörvény (1) alkotmány (1) Ángyán József (3) árokásás (3) atomenergia (2) Audi (1) Baja (2) Bajnai Gordon (7) Bede Márton (1) bizonytalanok (1) bolondország (1) civilek (1) csalás (1) demagógia (1) demokrácia (9) DK (9) Edward Snowden (1) Együtt-PM (7) együttműködés (5) Együtt 2014 (6) elég volt (1) ellenzék (8) emlékmű (1) energiapolitika (1) fail (1) Fidesz (21) fidesz (1) foci (1) (1) futball (1) gyerek (1) gyerekvállalás (1) Gyurcsány (1) Gyurcsány Ferenc (4) HaHa (1) hazaárulás (1) hóhelyzet (1) Horváth András (2) internetadó (1) iskolarendszer (1) jelöltállítás (1) Jobb (1) Jobbik (8) Kálmán Olga (1) kampány (4) kampánycsend (1) Kerényi Imre (1) Kijev (1) kisgazdák (1) kis pártok (1) Kósa Lajos (1) közvélemény-kutatás (1) Lázár János (3) leépítés (1) legalizáció (1) Liberálisok (1) LMP (14) magyarugarizmus (1) Magyar Krónika (1) Magyar Telekom (1) március 15. (1) marihuána (1) Mesterházy Attila (3) Milla (1) MSZP (15) munka (1) nagyhatalmak (1) NAV (3) Németország (1) nemzet (2) Nemzeti Dohánybolt (1) nyugdíj (1) október 23. (2) oligarchák (1) Orbán Vikor (1) Orbán Viktor (1) Origo (2) Ororszország (1) Oroszország (1) összefogás (2) Összefogás (1) Paks (1) Párbeszéd Magyarországért (3) pártok (1) Pető Intézet (1) Pintér Sándor (1) pluralizmus (2) politika (5) program (1) Putyin (1) részvételi demokrácia (1) rezsicsökkentés (2) S. Ábel (1) Sáling Gergő (1) Scheiring Gábor (1) Schiffer András (2) stadion (1) szavazóutaztatás (1) szégyen (2) SZJA (1) szurkolók (1) társadalom (2) trafik (1) Trianon (1) újév (1) Új Pólus (1) Ukrajna (1) USA (1) vadászat (1) választás (3) választási program (1) választások (12) választás 2014 (4) Vida Ildikó (1) Vlagyimir Putyin (1) Y-generáció (1) Y generáció (1) Címkefelhő

Újév bolondországban

2014.01.06. 21:28 Kürtösch

Ha azt hitte valaki, hogy az új év január 1-én kezdődött, hatalmasat tévedett. A múlt hét a legtöbbek számára még a pihenés, a bejgli emésztése meg a szilveszteri sokadnaposság kiheverésének jegyében telt. Január 6-án viszont szinte mindenki visszatért a "normális" kerékvágásba. Így van ezzel a magyar közélet is, én meg ahelyett, hogy kiragadnék egy témát, inkább írok az összes fontosról.

Tökéletes indítása volt a napnak/hétnek/évnek a Magyar Krónikáról szóló hír. Teljesen fölösleges ragozni a ragozhatatlant, Kerényi elvtárs olyan vegytiszta nemzeti giccsel leöntött sztálinista propagandát tol az arcunkba (természetesen állami pénzből, a Nagy Vezér részvételével), hogy el is határoztam, muszáj leszek legalább egy havi kiadványt beszerezni ebből a csodából. Unikális kordokumentum.

Szinte fel sem ocsúdtam a magyar mémgyár kapcsolódó alkotásaiból, egyszer csak Lázár pajtás csokornyakkendős képe köszönt rám a 444 címlapján. Történt ugyanis, hogy kedvenc miniviktorunk úri huncutságon vett részt egy halom kivénhedt arisztokratával, valószínűsíthetően állami cég területén (gondolom "zsebpénzből"). Az "amennyijevanannyitisér" további jelentéstartalommal bővült. A képek magukért beszélnek.

Időközben mit csinált az ellenzék? Na nem ám a feldobott magaslabdával foglalkoznak! Á, dehogy! Robbant a hír: mégis beveszik Fletót az összefogós buliba, tehát a szappanopera folytatódik! Lehet örülni a szoci lakossági fórumokon, most aztán elkergetik a Patásördögöt! Ja nem. Ahhoz 20%-nál kicsit több kéne (ha lesz egyáltalán annyi a választásokig). Alig várom a választások utáni magyarázkodást.

Ha azt hitte az ember, hogy nem lehet fokozni a fokozhatatlant, akkor megint csak tévedett. Az esti RTL-híradóban Kósa tolt egy egészen elképesztőt. Megfogalmazta a Magyar Politikus ars poetica-ját:

 

"Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? (…) Az fog történni, hogy én nem erre a kérdésre válaszolok egyáltalán. De azt nekem szabad. Ön azt kérdez, amit akar, én meg arra válaszolok, amire akarok."

Tegnapi hír ugyan, de talán illik szólni róla: áll a bál az LMP-ben a listaállítás körül, Vágó nem lesz képviselő úgy tűnik, Ertsey comingoutol. A "párt" hiába próbál ráfordulni a kampányra, az őskáosz újra és újra felszínre tör. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy lesz-e még egyáltalán egységes LMP a választások napján.

De hogy ne csak a pártokról szóljunk: 444-en Bede Márton írása nyomán nyílt ki csak igazán a zsebemben a bicska. Az értelmiségi világutazó újságíró szemérmetlen prolialázása főcikk volt egy jó darabig a "patinás" Uj-féle újság címlapján. A "cikk" (igazából Facebook-kommentek rendkívül szellemes kommentálása) a győri Audi facebookos oldalát betámadó emberek véleményén köszörüli a nyelvét, pátoszt állítva a Jó Multinak, aki nem csak hogy a munka kegyében részesíti a magyar honpolgárt (helyenként igencsak nevetséges bérekért és munkaterhelés mellett, de mit számít az?), még a magyar sportot is támogatja, sőt még adót is fizet! Hát igen, valahol kibaszott mód szomorú, hogy Magyarországon ma ennek is örülni kell. Kedves Márton, az a baj, hogy te azokon az embereken röhögsz, akiket az a rendszer tett tanulatlan prolivá, amiért te azt se tudod, hogy akkor rajongjál-e érte, amelyik a rendszerváltáskori szabadrablás és spontán privatizáció egyenes következménye, és amelyiknek az igazi haszonélvezői az általad imádott multik. Értelmiségihez méltatlan módon rúgsz a kisemberbe. Gratulálok!

És akkor most álljunk meg egy pillanatra, és elemezzük a fent festett pillanatképet! Igen, ilyen országban élünk. Aztán miután talán rettenetesen elszomorodunk, gondoljuk végig, hogy hogyan lehetne ezen változtatni. Ezzel a gondolattal kívánnék boldog újévet minden kedves olvasómnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr705740413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megírom a naplót 2014.01.07. 14:28:11

Kedves Barátaim Naplóm! Tisztázzuk az alapokat. A terapeutám szerint el kell kezdenem naplót vezetni. Azt mondja, felépülésemhez elengedhetetlen, hogy néha legalább saját magammal őszinte legyek. „Egészséges lelki életemhez feltétlenül szükséges, hogy...

Trackback: Egyetlen kérdés a Magyar Krónika kapcsán 2014.01.07. 11:39:45

Kínzó kérdést vet fel a ma kipattant hír, amely szerint markáns kormánytámogatás mellett májustól új, exkluzív magazint indítanak közelebbről meg nem határozott Fidesz-barát körök. A Magyar Krónika című lapot Orbán Viktor mellett ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Snow 2014.01.07. 12:23:23

Aranyszájú Lajosunk.

Tényleg, a nagybeteg hazaért már Grazból? Vagy még "síel"?

kaamir 2014.01.07. 12:26:31

"Értelmiségihez méltatlan módon rúgsz a kisemberbe" - ezek nem kisemberek, hanem orbitális nagy parasztok. A kettő nagyon nem ugyanaz.

tobeor 2014.01.07. 12:32:10

Olvastam a 444-es írást, semmiféle pátoszt nem állít az Audinak. Az nem pátosz hanem tény, hogy támogatnak ezt-azt, hogy ők állnak a kézilabda-győzelmek mögött, meg az is hogy nagy adózók, és az is hogy több száz állást hirdettek meg.
Ismét: ezek tények. Méghozzá csak pozitívan értékelhető tények, amiket meg kéne becsülni. Az agyhalott kommentelők kigúnyolása teljesen jogos volt. És ismét egy ordas csúsztatás: nem "kisemberekbe" rúgott, hanem néhány konkrét, keresztnéven meg is nevezett idiótát gúnyolt ki.

2014.01.07. 12:34:05

gondolkodtam sokáig, feladom
mond meg, hogy lehet ezen változtatni, mert én a szegényes agyammal nem tudok rájönni

Mizantrop 2014.01.07. 12:35:27

Bede-ügyben szerintem egész másról van szó: arról az elharapódzó jelenségről, hogy ma már arccal, névvel, munkahellyel büszkén vállalnak fel emberek vállalhatatlan stílusban megfogalmazott, döbbenetesen primitív gondolatokat, többnyire előítéletesen, a mai magyar aktuális politikai vezetés által dagadtra pumpált nagy magyar egóval. Arról, hogy tort ül ma a mérhetetlen sötétséggel párosuló kivagyiság. Ha nem hiszel nekem, látogass el az Elég! profiljára, láthatod a fröcsögő, gyűlölködő tömegeket, akiknek az ingerküszöbét tegnapról mindössze az a hír éri el, hogy Bajnai újra tárgyalni akar. NAV-botrány, Kósa-pökhendiség, Kerényi-agylob, Magyar etc.(minden normális országban sokkot kapnának ezektől az emberek) ezeknek az embereknek nem hír.Szemernyi kíméletet nem érdemelnek, nekik köszönhetjük ezt a kilátástalan országot. A bicskanyitogató kivagyiság jelensége a fontos, nem a "proletárok" személye, nem véletlenül szerepeltette végig és következetesen Bede is keresztnevükön őket. És itt most tök mindegy, hogy te vagy én mit gondolunk az Audiról.

Mizantrop 2014.01.07. 12:36:44

Kiegészítés: "Magyar Csapat etc."

Lord Snow 2014.01.07. 12:38:20

"Aztán miután talán rettenetesen elszomorodunk, gondoljuk végig, hogy hogyan lehetne ezen változtatni."

Borzasztó egyszerű ezen változtatni, amíg az országhatárok nincsenek lezárva.

LallyPop 2014.01.07. 12:51:32

A 444 az mi? Vmi onlájn blikk?

tobeor 2014.01.07. 12:55:59

@Mizantrop: Tökéletes értékelés.

LallyPop 2014.01.07. 12:56:08

@Mizantrop: Az hogy a kontraszelektált fajtádnak az ország egyre kilátástalanabb kifejezetten államcél.

Kappahun 2014.01.07. 13:00:46

@tobeor: Azért az Audi sporttámogatásához egy kis adalékot idebiggyesztek:

sportfinanszirozas.hu/adokedvezmeny/ismerteto/

"A támogatás előnyei: két fajta adókedvezményt is érvényesíthetnek a cégek, egyrészt a támogatás összegét elszámolhatják költségként (csökkentve így az adóalapot), másrészt a csökkentett adóalap után kiszámított társasági adóból is levonható a támogatás teljes összege. Nagyobb cégek esetében 19 százalékos adókulcsot feltételezve így a támogatás 100 egysége után 119 egység adókedvezmény érvényesíthető."

Vagyis az Audi minden betolt 100 forinton 19 forintot keres. Legyünk nekik hálásak!(?)

tobeor 2014.01.07. 13:04:45

@Kappahun: Tehát az Audi nem hülye, hanem él a nemleszünkgyarmat-kormány kínálta lehetőséggel. Borzalom.

(Kis megjegyzés: egy cég, pláne ha multi, úgy könyveli szét az adóit ahogy csak akarja. Ha spórolni akar, tud spórolni, ezer más módon, erre tartják a könyvelési osztályaikat.)

Mizantrop 2014.01.07. 13:21:43

@LallyPop: Na, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar plasztikus megjelenítését kapom annak, amit írtam. További kellemes böfögést.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.07. 13:46:51

Hát igen, "a" debreceninél már csak ilyen a demokrácia.

♔batyu♔ 2014.01.07. 14:42:38

Számomra később kezdődött meg az év, mert egy hét múlva találtam meg a kisteherautómat.

Ez kb. ilyen szintű. Persze index címlap, hiszen Orbán.

Kappahun 2014.01.07. 14:48:03

@tobeor: Így van. Csak azt kéne megérteni, hogy a cégek magasról szarnak a sportra. Ez nekik egy befektetés, ami megtérül. És nem (csak) PR okokból. Hanem anyagilag. Ezért had ne nyaljak körbe senkit.

És bocs az off-ért :)

vurt 2014.01.07. 14:53:22

A Bede cikk görbe tükröt tart a mai magyar emberek nagy részének, és azt gondolom a kommentelők szintjén mozgó megnyilvánulások semmilyen "részvétet", vagy csendes elhallgatást nem érdemelnek, és igenis beszélni kell róla, amíg sajnos ezen a színvonalon, és ilyen mennyiségben vállaják az emberek az ostobaságaikat, gyűlöletüket, fröcsögéseiket.

tobeor 2014.01.07. 15:13:34

@Kappahun: A szponzorációnak természetesen a világon mindenhol van PR értéke, azaz a finanszírozónak is van érdeke. Csak tudnám mi ezzel a baj? Ettől még nem jó amit csinálnak? Ettől még nem hasznos? Mi rosszat lehet ebben találni?

És ki mondta hogy körbe kell nyalni őket? A vita arról folyt, hogy tökön kell-e rúgni őket azért mert mernek támogatni meg munkát adni.

Hihetetlen. Van akiknek még a szar se elég keserű.
süti beállítások módosítása